La inițiativa consilierilor liberali, o stradă din Curtea de Argeș se va numi Ion I.C. Brătianu

Consilierii locali din municipiului Curtea de Argeș au făcut toate demersurile la nivelul municipalității pentru a cinsti memoria marelui om politic, Ion I.C. Brătianu.

Astfel, cei patru consilieri locali liberali Madalin Marinescu , Cristian Mitrofan, Marius Moisescu și Doru Georgescu sunt semnatarii unui proiect prin care au solicitat Primăriei ca denumirea unei străzi noi din Curtea de Argeș să poarte numele distinsului om politic liberal.

Ion I.C. Brătianu a fost președinte al Consiliului de Miniștri în momentul intrării României în Primul Război Mondial și a condus țara în momentele dificile ale marii conflagrații. De numele său se leagă reforma agrară și Constituția din 1923.

Tocmai pentru a aminti contemporanilor noștri despre făurirea României moderne, consilierii locali municipali vor propune și amenajarea unui nou parc în Curtea de Argeș, care va purta numele marelui om politic liberal. În noul spațiu de promenadă și agrement, dedicat locuitorilor din Curtea de Argeș, tot la propunerea consilierilor PNL, urmează să fie amplasat un bust al Ion I.C.Brătianu.

,,E important să cinstim trecutul și pe cei care au luat deciziile politice în momente grele cu gândul la viitor. I.C. Brătianu este o personalitate istorică uriașă, cu un rol fundamental în momentul intrării României în Primul Război Mondial. El a condus țara în momentele dificile, iar de numele său se leagă reforma agrară și Constituția din 1923″, a declarat președinte PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu.

”Sunt două străzi noi care nu au nume, una în zona străzii Râmnicu Vâlcea, alta în cartierul Primăverii, și am vorbit cu dl. primar ca una dintre ele să poarte numele Ion I.C. Brătianu. De asemenea, vom iniția un priect de hotărâre pentru amplasarea unui bust  al marelui om politic, într-un parc”, ne-a spus consilierul local liberal Mădălin Marinescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email