La început de decembrie, spectacol, defilare, iluminat de sărbători

Joi seara, de la orele 18,00, Primăria, împreună cu Consiliul Local al Municipiului Curtea de Argeș  au organizat spectacolul „Colindăm de Sărbători”. Pe scena amenajată pe platoul din faţa Muzeului au urcat „Rapsozii Argeşului”, grupuri vocale ale şcolilor din oraş precum şi corul Seminarului Teologic, după care au cântat cei din „Caravana lui Axinte” –  Alin Oprea, Julia Jianu, Mihai Napu, Marius Văduva, Axinte, Aurel Moga și Mariana Stan. Pentru trupa lui Axinte Primăria a plătit o sută de milioane de lei vechi.

În timpul spectacolului a fost aprins şi iluminatul de sărbători, iar argeşenii au remarcat bradul înalt, artificial, luminat din plin, şi în general zona Biserica Domnească – parcul San Nicoară, zonă luminată ca-n poveşti. În restul oraşului iluminatul de sărbători nu a fost pe măsura aşteptărilor şi, mai ales, pe măsura banilor cheltuiţi. După cum ziarul nostru v-a informat în exclusivitate, Primăria Curtea de Argeş a cumpărat fără licitaţie de pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) un „pachet iluminat festiv” a cărui valoare a fost de 32.105 lei. Este vorba despre  55 de bucăţi de instalaţii de tip exterior, leduri, gheaţă, 48 de bucăţi tip perdea, etc., am aflat de la Compartimentul de Achiziţii Publice din Primărie. Cumpărăturile au fost făcute direct de la SC RC ENERGO INSTALL din Buzău. Totodată, administraţia publică a mai închiriat de pe SEAP, de la aceeaşi societate, un „Pachet iluminat festiv- închiriere şi montaj/demontaj”, în valoare de 99.735 lei. 

Vânătorii de Munte au defilat la Bucureşti

Vineri, de 1 Decembrie, tot pe platoul din faţa Bisericii Domneşti, au avut loc festivităţile dedicate Zilei Naţionale. Astfel,  militarii Batalionului 33 Vânători de Munte Posada au participat la ceremonia militară organizată începând cu orele 10:00. A fost intonat imnul naţional, au urmat oficierea slujbei religioase, câteva discursuri, au fost depuse coroane de flori, iar festivitatea s-a încheiat cu  defilarea gărzii de onoare.

În acest an, detașamentul de vânători de munte care a defilat în garnizoana București în cadrul Paradei militare dedicate Zilei Naționale a României a fost asigurat de militarii Batalionului 33 Vânători de Munte Posada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email