La Hidroelectrica scandalul a luat amploare – Trei şefi din Hidrocentrale şi-au dat demisia

13 angajaţi ai Sucursalei Curtea de Argeş au fost luni la administratorul judiciar Remus Borza, iar întâlnirea a avut ca efect demisia unora dintre ei şi scăderea drastică a salariilor celorlalţi precum şi degradarea lor din funcţii
Oameni nevinovaţi sunt victime ale războiului din sistem
Despre Hidroelectrica, Remus Borza, administratorul judiciar, a spus că va ieşi din insolvenţă la sfârşitul lunii iunie, pe 26. La una dintre cele mai mari sucursale ale Hidroelectricii, cea din Curtea de Argeş, scandalul pare însă departe de a fi terminat. Ultimul act a avut loc luni, când 13 angajaţi ai Sucursalei Curtea de Argeş au participat la o întâlnire cu Remus Borza, iar la finalul acesteia câţiva dintre ei şi-au dat demisia.
Totul a pornit de la un audit comandat, se pare, de actualul director Constantin Ivan, pentru câteva, puţine, contracte. Rezultatele auditului au fost trimise la Borza iar acesta i-a chemat pe cei care au avut o implicare mai mare sau mai mică în asta, în sensul că au făcut parte din comisia de recepţie a lucrărilor. Chiar şi cel care a scris procesul verbal a fost pedepsit cu reducerea drastică a salariului, deşi nu făcuse altceva decât să consemneze concluziile exprimate de membrii comisiei.
La finalul zilei de luni, Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeş rămăsese fără trei şefi care îşi dăduseră demisia – fostul director Constantin Metehoiu, manager de proiect, Florin Oprea, inginer principal la Dispecerat, Aurelian Papuc, adjunct şef de secţie Curtea de Argeş. Ceilalţi au fost daţi jos din funcţii, iar salariile le-au fost reduse – Vasile Teodorescu, inginer şef al hidrocentralei de la Vidraru, Rozalia Drăghici, director adjunct economic, Florin Stancu, şef IT,  Bogdan Iosifescu, Romică Rizoiu, Bogdan Ţâroiu, etc. Aceştia au rămas simpli ingineri şi nu mai ocupă funcţii de conducere, cu toate consecinţele financiare care derivă din asta..
Oameni nemulţumiţi
Sub protecţia anonimatului, angajaţii Hidroelectrica declară că atmosfera de la Sucursala Curtea de Argeş este irespirabilă, şi că finalul insolvenţei şi numirea noului director sunt aşteptate cu nerăbdare. Despre actualul director, Constantin Ivan, presa centrală a scris pe larg zilele trecute.
Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeş a fost căpuşată ani întregi de o firmă de apartament, care aparţinea fiicei directorului Constantin Ivan şi a fiului inginerului-şef  de la Uzina Electrică (UHE) Câmpulung Muscel, Nicolae Herişanu, potrivit adevarul.ro.
Facturi emise de fiică, plătite de tată
În iulie 2005, fiul inginerului-şef al Uzinei Electrice Câmpulung Muscel, din cadrul sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş, Adrian Herişanu (29 de ani) şi vecina sa de bloc, Elena Mădălina Nicolescu (42 de ani), au înfiinţat firma Prodenergo Service SRL Câmpulung, obiectul de activitate al firmei fiind „producţia şi distribuţia energiei electrice”.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, o lună mai târziu, în septembrie 2005, în societate este cooptată şi fiica directorului Hidrocentrale Curtea de Argeş, Constantin Ivan. Asociaţii Prodenergo Service Câmpulung i-au cedat Caterinei Elena Ivan, care avea 19 ani la acea vreme, 33% din acţiunile firmei, dar şi funcţia de administrator.
Din noiembrie 2005, Prodenergo Service SRL a început să primească pe bandă rulantă contracte de la Hidroelectrica SA, cele mai multe, chiar de la Sucursala Curtea de Argeş, condusă de Constantin Ivan, conform sursei citate.
Prima factură emisă de Prodenergo Service către Hidroelectrica datează din 7 decembrie 2005, în baza unui contract de prestări servicii. Contractul, în valoare de 57.190 lei, a constat în furnizarea unor echipamente Schneider de protecţie la supratensiune.
La 16 decembrie, Hidroelectrica a plătit din această sumă 25.000 lei, diferenţa de 32.190 lei fiind achitată patru zile mai târziu. A fost începutul unei relaţii profitabile pentru firma administrată de Caterina Elena Ivan. Relaţiile economice dintre Prodenergo Service şi compania de stat s-au “răcit”, fără a fi însă întrerupte, în 2009, după ce Constantin Ivan a fost schimbat din funcţia de director al Sucursalei Hidroelectrica Curtea de Argeş. În perioada 2005-2009, firma fiicei directorului Constantin Ivan a încasat de la Hidroelectrica Curtea de Argeş peste 130.000 de lei (40.000 de euro).
La 11 noiembrie 2009, fiul inginerului-şef de la UHE Câmpulung Muscel, Adrian Herişanu, a ieşit din firmă, cedându-şi părţile sociale mamei sale, Viorina Herişanu (53 de ani). Prin acelaşi act adiţional, s-a luat act de schimbarea numelui Caterinei-Elena Ivan în Caterina-Elena Buta (în urma căsătoriei).
La 17 octombrie 2011, fiica directorului Hidrocentrale Curtea de Argeş, Caterina Elena Buta, s-a retras din firma  Prodenergo  Service, invocând “motive personale”. Odată cu aceasta a plecat şi soţia inginerului-şef de la UHE Câmpulung Muscel, Viorina Herişanu.
Profil de director
Adevarul.ro îi face profilul directorului Ivan. „Inginer hidrotehnician de profesie, Constantin Ivan a lucrat până acum numai la Hidroelectrica. „Spatele politic” l-a ajutat să acceadă în funcţiile de conducere. Constantin Ivan a fost director al Sucursalei Hidroelectrica Curtea de Argeş (2000-2009) şi şef al Uzinei Electrice Câmpulung (2009-2012).
Constantin Ivan şi-a început cariera politică la PSD, dar a mai trecut pe la PNL şi pe la PDL. Când democrat-liberalii au pierdut puterea, Constantin Ivan s-a reorientat din nou către liberali. Cu sprijinul acestora, în iulie 2012, după ce USL a câştigat alegerile locale, Ivan a ajuns iar director al Hidroelectrica Curtea de Argeş”, conform sursei citate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email