La Electroargeş, profit dublu în 2016. Directorul Ioan Gavrilă – „Ne-am mobilizat mai bine!”

Anul 2016 a fost unul dintre cei mai buni pentru SC Electroargeş SA. Comenzile au fost mari, iar profitul a fost mai mult decât dublu faţă de 2015. Confirmând raportările trimestriale bune de pe parcursul anului, Electroargeș închide anul cu un câștig net de 16,5 milioane lei, mai mult decât dublu față de cel din 2015, conform rezultatelor financiare publicate pe site. 

L-am întrebat pe directorul Ioan Gavrilă cum a fost 2016 pentru Electroargeş. „A fost un an în care a trebuit să ne calăm pe cerinţele anului 2016, pentru că ne-am  calat în special pe producţia de aspiratioare home&garden, şi ,în acelaşi timp, a apărut şi firma concurentă Cer Cleaning Equipment , partener ca şi noi, iar din acest motiv a trebuit să ne mobilizăm mai bine, să fim mai eficienţi pentru a fi competitivi, pentru că, în contextul în care a mai apărut la Curtea de Argeş încă o fabrică a Karcher, noi suntem socotiţi ca şi o fabrică Karcher, chiar dacă nu suntem cu capital german. Ei ne tratează ca peo fabrică de-a lor în care proiectele sunt lansate şi le adjudecă cine e mai competitiv, chiar dacă, cât de cât, suntem separaţi, noi producem gama de aspiratoare home&garden iar fabrica nouă Karcher a concurentă Cer Cleaning este specializată pe aparate profesionale”, spune Ioan Gavrilă.

2017 a început sub bune auspicii, crede directorul Electroargeş. „Premisele pentru 2017 sunt bune, zic eu, depinde foarte mult de noi, cum ne vom mişca şi cum vom face faţă schimbărilor legislative care au apărut, creşterea salariului minim, spre exemplu. Va interveni în ecuaţia producţiei Electroargeş salariul minim pe economie, nu pentru că ar trebui să creştem noi salariile, noi nu lucrăm cu salariul minim nici pentru cei nou angajaţi, dar creşterea salariului probabil la furnizori de-ai noştri va avea influenţă, şi s-ar putea să fie mici discuţii cu fiecare, dar noi le vom recomanda să fie mai eficienţi, astfel încât influenţa creşterii salariului minim să nu fie ceva care să conducă la majorarea preţurilor la servicii sau la produsele, kiturile pe care ni le furnizează”, afirmă Ioan Gavrilă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email