La Electroargeş, investiţii de peste 5 milioane de euro

Compania a vândut 42% din capitalul social al producătorului de textile Braiconf Brăila

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a publicat comunicatul Consiliului de Administraţie al Electroargeş S.A. prin care acesta  aduce la cunoştinţa acţionarilor şi potenţialilor investitori că Programul de Investiţii al anului 2019 a fost majorat la suma de 5.169.000 de euro.

Industries Benjamins, firmă controlată de Ştefan Constantin, fost preşedinte al Consililui de Administraţie al Braiconf Brăila, a devenit principalul acţionar al producătorului de textile după ce Electroargeş Curtea de Argeş a vândut pachetul de acţiuni pe care îl deţinea. Astfel, potrivit raportărilor de la BVB, citate de Ziarul Financiar (ZF), Constantin Ştefan deţine 69% din Industries Benjamins, firmă care a cumpărat recent 42% din Braiconf. De asemenea, Constantin Ştefan deţine şi 85,5% din capitalul social al Investments Constantin SRL, care are 36,8% din Electroargeş. Producătorul de electrocasnice din Curtea de Argeş a vândut 42% din capitalul social al producătorului de textile Braiconf Brăila şi a rămas cu un pachet de 18,59%. 

Valoarea tranzacţiei prin care Electroargeş Curtea de Argeş a vândut 42% din capitalul social este de 10,2 milioane de lei, potrivit datelor transmise de Braiconf Brăila către ZF. Electroargeş a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni la Braiconf Brăila în septembrie 2018. Ştefan Constantin a renunţat la funcţia de preşedinte al boardului Braiconf în luna martie, pentru a ocupa funcţia de reprezentant permanent al companiei, adică membru în board. În urma acestei decizii, Robert Zisu, director general al Electroargeş, a fost numit preşedinte provizoriu al CA la producătorul de textile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email