La Electroargeş mocneşte un imens scandal

Ce se întâmplă la Electroargeş nu e lucru curat. Angajaţii îşi fac cruci mari şi se roagă ca noul proprietar să nu-i dea afară, iar directorul general Ion Gavrilă să rămână în funcţie. După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, în ultima vreme pe Bursă au fost tranzacţionate acţiunile acestei firme într-un ritm mult mai susţinut decât până acum. După ce firma GM Invest, despre care se spune că aparţine lui Sorin Ovidiu Vântu, a cumpărat 18% din acţiuni, lumea a început să vorbească despre faptul că la Electroargeş se pregătesc schimbări mari. Apoi, GM Invest a vândut, iar cumpărător a fost un om de afaceri din Galaţi, Cătălin Chelu, care a cumpărat la sfârşitul lunii octombrie 35% din companie. A fost stabilită data Adunării Generale a Acţionarilor, AGA, la care trebuie să se discute despre următoarele puncte – Revocarea următorilor administratori – Toma Valeriu şi Căpcănaru-Bibicu Anton-Laurenţiu, „dată fiind lipsa de reprezentativitate a celor doi membrii ai Consiliului de Administraţie în raport cu Structură actuală a acţionariatului SC ELECTROARGES SA, aprobarea încetării efectelor contractelor de administrare încheiate de cei doi administratori începând cu data la care va avea loc AGA, alegerea a doi membrii ai Consiliului de Administraţie pe locurile rămase vacanţe în urmă revocării administratorilor mai sus menţionaţi”.
Adăugiri de ultimă oră
De curând a mai apărut un nou punct pe ordinea de zi a Adunării Generale, punct solicitat de Cătălin Chelu. „Omul de afaceri Cătălin Chelu intenţionează să preia conducerea producătorului de electrocasnice Electroargeş Curtea de Argeş”, scrie Ziarul Financiar, ediţia online. „Chelu a propus discutarea în Adunarea Generală a Acţionarilor a demisiei lui Ion Gavrilă din funcţia de preşedinte al companiei. De asemenea, Chelu şi-a desemnat cinci reprezentanţi pentru Consiliul de Administraţie, deşi există doar două locuri vacante. Dumitru Tudor, care a ajuns să deţină peste 12% din companie, încearcă şi el să obţină un loc în Consiliul de Administraţie”, precizează sursa citată.
Aceeaşi publicaţie economică îl citează pe Dumitru Tudor, alt acţionat important al Electroargeş. „Tudor a cerut introducerea pe ordinea de zi a AGA de la Electroargeş declanşarea acţiunii în răspundere contra lui Toma Valeriu pe care-l acuză că a deturnat către firma familiei sale Geniune Art Media a unor informaţii şi rezultate de la studiile efectuate cu angajaţi ai societăţii din Curtea de Argeş pentru asimilarea unor repere, pe care mai apoi le-a vândut către Electroargeş cu un profit de 40%”.
Ce zice sindicatul
Sunt, într-adevăr frământări la Electroargeş, recunoaşte Mihai Florin, viceliderul sindicatului. „A venit la Electroargeş reprezentantul noului acţionar cu mai multe propuneri. Nelu Constantinescu a dat termen şese luni să se desfiinţeze sindicatul. A spus asta în faţa mai multor oameni care mi-au confirmat”, spune viceliderul celui mai puternic sindicat din Curtea de Argeş. Oamenii se tem pentru locurile lor de muncă, iar sindicatul nu participă la şedinţele la care se decid unele lucruri. „Au pus ochii pe Electroargeş iar noi nu putem face nimic. Ca să participăm la Consiliul de Administraţie trebuie să ameninţ cu justiţia”, afirmă Mihai Florin.
În luna noiembrie, la această societate începea negocierea contractului colectiv de muncă. „Am amânat negocierile până după Adunarea Generală a Acţionarilor. Probabil că le vom începe în decembrie”, ne-a mai declarat viceliderul Mihai Florin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email