Zilnic, 70 de copii şi adulţi vin la bazin
Complexul de nataţie deschis de curând la Curtea de Argeş pare a fi un succes, dacă e să avem în vedere numărul celor care îl folosesc. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC), Serviciu care are în administrare complexul de nataţie, până acum au fost făcute peste 100 de abonamente, în fiecare zi aproximativ 70 de persoane, mari sau mici, folosind unul dintre cele două bazine.
„Merge foarte bine bazinul, lumea e mulţumită. Acum suntem la început, mai reglăm ce e de reglat din mers, dar începutul e foarte bun”, spune directorul SPGC, Ioan Ghiţă.
S-au plâns unii argeşeni că a fost închis la sfârşitul săptămânii trecute, pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, când toată lumea a fost liberă şi ar fi putut merge la bazinul de înot mulţi argeşeni. „E o problemă. Serviciul Public nu poate plăti salariaţilor ore suplimentare, ar trebui să le dăm ore libere corespunzător. Noi avem la complexul de nataţie cinci angajaţi, din care doi casieri. Baznul de la Câmpulung are 10 angajaţi, şi e la fel ca cel de la noi. Nu facem faţă efectiv, mai e nevoie de oameni acolo ca să ajungem la personalul potrivit ca număr. Deocamdată, trebuie să ne descurcăm aşa. Nu cred că va fi deschis complexul de nataţie în prima zi de Crăciun, să vedem ce putem face ca să-l deschidem a doua şi a treia zi de Crăciun. Asta e problema, nu putem plăti ore suplimentare şi avem puţini angajaţi acolo. Oricum, complexul e deschis tot timpul, de luni până duminică, până la orele 21,00”, a mai spus Ioan Ghiţă.
Cei mai mulţi clienţi sunt copiii şi pensionarii
După amiaza sunt cei mai mulţi clienţi la bazin, spun cei care lucrează acolo, iar din cei aproximativ 70 de argeşeni care vin zilnic cei mai mulţi sunt copii şi pensionari.
O bunică îşi privea cu drag nepoţelul care dădea voiniceşte din braţe sub atenta supraveghere a instructorului. „E bine aici, băiatului îi place foarte mult, abia aşteaptă să vină. I-au făcut părinţii abonament şi vin eu cu el în fiecare săptămână. Până acum îl duceau ei la Piteşti şi era greu. Făceau pe drum o oră, mai stăteau acolo, plus benzina, era o cheltuială mai mare. Aici e acasă la noi, imediat ajungem şi după ora de bazin ajungem şi acasă repede”, mărturiseşte femeia. „Cred că o să-mi fac şi eu abonament, ce dacă sunt bătrână, văd că mai sunt şi de vârsta mea aici”, spune ea.
„Sigur o să vin şi eu”, spune un tânăr care a venit cu fiica lui la bazin. „E cald, apa e caldă, e frumos, mai înot şi eu, căci până la la vară, la mare, nu am unde”, îşi face planuri acesta.
„Sunt vestiare puţine”
Nişte nemulţumiri tot există, însă. „Sunt vestiare puţine, şi sunt comune pentru copii şi adulţi. Dacă sunt 15 persoane o dată se aglomerează deja, şi nu sunt locuri suficiecte pentru schimbat. E o problemă dacă vine o mamă cu un băieţel, unde să se ducă? La vestiarul pentru bărbaţi. Nu e prea ok. În rest e bine. Apa e caldă şi e cald şi curat înăuntru”, ne spune un alt tătic.
Administratorul complexului de nataţie declară că lucrurile care nu sunt în ordine vor fi rezolvate. „Nu avem deocamdată uscătoare din acelea fixe, pe perete, dar vor veni curând. Schimbăm din mers ce nu e bine”, afirmă el.
Acecsul în incinta Complexului se face de luni până duminică între orele 09.00 — 21.00, pentru înot şi saună. Înăuntru temperatura este de 28 de grade iar apa din bazine are peste 23 de grade. Complexul are duşuri şi o saună. Tarifele practicate sunt de 8 lei ora pentru copii şi 12 lei pentru adulţi, iar abonamentul de 10 ore costă 90 de lei pentru adulţi, doar pentru bazin, 135 de lei pentru bazin şi saună, iar pentru copii abonamentul pentru 10 ore la bazin costă 60 de lei, iar pentru bazin plus saună 90 de lei.
Documentele și echipamentele necesare pentru acces sunt copie certificat de naștere sau copie CI, adeverință medicală cu mențiunea „Apt pentru efort fizic”, iar la momentul examinării nu există în evidențe cu boli dermatologice; cerere de înscriere tip; o declarație tip din partea însoțitorului copilului până la vârstă de 14 ani precum că a luat la cunoștință de Regulamentul bazinului, norme de comportare, interdicții și obligații. De asemenea, beneficiarii trebuie să aibă echipament – cască, papuci, prosop, costum de baie sau slip.