La dezbaterea publică a taxelor și impozitelor locale au participat doar Liviu Nicolae și un consilier local

Săptămâna trecută a avut loc la Primăria Curtea de Argeș dezbaterea publică a taxelor și impozitelor locale pe care locuitorii municipiului le vor plăti în 2023. Deși a fost anunțată din timp, în presa locală și pe site-ul Primăriei, la dezbatere au venit doar consilierul local Emanoil Lică și liberalul Liviu Nicolae, director la IPEE ATI și președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș, care a stat de vorbă cu directorul economic al Primăriei, Anca Frujinoiu, și cu șeful Biroului Taxe și impozite, Simina Tudorescu.

Liviu Nicolae le-a vorbit interlocutorilor despre o idee de-a sa mai veche, aceea de a transforma Trezoreria în bancă. Acest lucru ar reprezenta un ajutor substanțial pentru antreprenori, o sursă de credit acordată mai ușor, având în vedere că Trezoreria are bani și știe în orice moment care e situația financiară a firmei prin declarațiile care se depun lunar.

În proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru anul viitor, proiect care va fi supus aprobării Consiliului Local probabil la ultima ședință din acest an, s-a propus majorarea cu 10% a impozitului pe clădiri datorat de  persoanele fizice, cu 12% a impozitului datorat de persoanele juridice pentru clădiri și cu 25% impozitul pentru clădiri mixte-persoane fizice care închiriază spații persoanelor juridice. De asemenea, conform legii, taxele și impozitele se indexează cu 5,1%, indicele de inflație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email