La dezbaterea publică a taxelor şi impozitelor locale a fost prezent un singur cetăţean

Omul de afaceri  Liviu Nicolae a întrebat, iar directorul economic Gheorghe Florescu a răspuns

Marţi a avut loc dezbaterea publică a taxelor şi impozitelor locale pe care locuitorii municipiului le vor plăti în 2020. Legea prevede că cetăţenii trebuie invitaţi la dezbaterea dărilor locale şi pot trimite sugestii la primărie până la data organizării dezbaterii. Primăria Curtea de Argeş nu a primit nicio sugestie iar la dezbatere a fost prezent un singur cetăţean, Liviu Nicolae, director comercial la IPEE ATI. Cum procedura legală a fost îndeplinită, la următoarea şedinţă Consiliul Local va aproba proiectul de hotărâre referitor la taxele şi impozitele locale din 2020.

„E vorba doar de o indexare de 4,6 %, obligatorie conform Codului Fiscal. Spre exemplu, un cetăţean care a plătit anul trecut 100 de lei impozit va plăti la anul 105 lei, pentru că se face rotunjire la 5, tot conform Codului Fiscal”, a explicat directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu, celor doi ziarişti şi lui Liviu Nicolae, singurii care au participat la dezbatere. „Nu s-au indexat impozitele şi taxele speciale care nu intră sub incidenţa Codului Fiscal. S-au indexat amenzile pentru nedepunerea declaraţiilor, conform aceluiaşi cod. Au crescut taxele pentru autoturismele cu capacitate cilndrică mai mare de 1600 cmc”, a mai explicat Gheorghe Florescu.

Liviu Nicolae propune amenajarea unei parcări lângă Primărie

Cetăţeanul prezent la dezbatere, Liviu Nicolae, a spus  că „Parcul Fântâna lui Manole arată bine, doar că mi s-ar părea potrivit ca în zonă să fie un mic zgomot, o mică grădină zoologică, cu păsări, nu doar copaci. De asemenea, mi i s-ar părea frumos să se planteze niște panseluțe prin oraș, iarba plantată după ce au fost scoşi trandafirii nu e deloc frumoasă”.

Directorul de la IPEE ATI a mai propus amenajarea unei parcări lângă Primărie, pe lângă pârâu, unde e un teren care oricum nu e folosit, iar cetăţenii care au treabă la Primărie ar avea unde să parcheze, dat fiind faptul că în parcarea instituţiei nu se poate intra din cauza barierei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email