La Curtea de Argeş un sigur magazin a anunţat reduceri de preţuri

După sărbătorile de iarnă, în fiecare an, începe sezonul reducerilor. Astfel, dacă în marile magazine sau în mall-urile din ţară hainele şi încălţămintea din colecţia de toamnă-iarnă pot fi cumpărate acum chiar şi la jumătate de preţ, în municipiul Curtea de Argeş lucrurile stau cu totul altfel. Pentru că vânzarea nu merge deloc bine, de reduceri de preţuri nici poate fi vorba. Mai mult decât atât, la Primărie doar reprezentanţii unei singure societăţi comerciale au anunţat oficial că vor reduce preţurile.
Discount-urile trebuie anunţate cu 15 zile înainte de începerea soldărilor
Pentru a-şi atrage clienţii după sărbători, tot mai mulţi agenţi economici au fac apel la „marile reduceri de preţuri”. Fie că este vorba de magazine de renume, centre comerciale sau buticuri de cartier, fiecare patron a afişat în locuri vizibile, în procente, reducerile practicate. Însă, ceea ce nu ştiu mulţi agenţi economici este faptul că, în conformitate cu normele în vigoare, aceştia sunt obligaţi anunţe la Primărie, cu 15 zile înainte de începerea soldărilor, prin depunerea unui formular de notificare, discount-urile pe care le vor practica în această perioadă.  Până în acest moment, la Primăria Curtea de Argeş, doar o singură societate a anunţat oficial că va recurge la reduceri de preţuri, în următoarea perioadă. „Am primit până acum doar o singură cerere, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, care vor reduce preţurile, pentru a lichida stocul de marfă. Nici în anii trecuţi nu am primit cereri multe de acest fel şi cred că şi de această dată va fi la fel”, ne-a spus Elena Călinescu, şeful Biroul Comercial din cadrul Primăriei municipiului.
Condiţii necesare pentru vânzarea produselor cu preţ redus
Agenţii economici din municipiul nostru, care intenţionează să aplice reduceri de preţuri în următoarea perioadă, trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, în conformitate cu OUG nr.99/2000:
– Comercianţii sau persoanele împuternicite de către aceştia trebuie să completeze două formulare de notificare – unul se depune la sediul Primăriei, iar celălalt se păstrează la sediul structurii de vânzare, pentru a putea fi prezentat organelor de control.
– Potrivit prevederilor legale, vânzările de soldare pot fi realizate numai în decursul a două perioade pe an, stabilite de comerciant, în intervalele 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie, pe o perioadă de maximum 45 de zile.
– Stocul de produse propus pentru soldare trebuie să fie constituit în prealabil, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data de debut a vânzării, şi nu va fi reînnoit după constituire sau în cursul vânzărilor de soldare.
De asemenea, orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă şi trebuie să fie mai mică decât acesta. Preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus, iar orice anunţ de reducere de preţ se face prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat sau prin menţiunea „preţ nou”/ „preţ vechi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email