La Curtea de Argeș sunt 200 de persoane defavorizate cu risc în cazul perioadelor caniculare

La Curtea de Argeș sunt aproximativ 200 de persoane defavorizate cu risc în cazul perioadelor caniculare. Pentru aceste persoane au fost demarate măsuri de protecție din partea Primăriei Municipiului Curtea de Argeș prin Direcția de Asistență Socială Curtea de Argeș după cum urmează:

1.Au fost identificate și monitorizate persoanele defavorizate care ar putea fi afectate sever în perioada de avertizare caniculară.

În acest sens în săptămâna 18.07.2022- 22.07.2022 echipe mixte formate din asistent social și inspectori au efectuat acțiuni de identificare a persoanelor care practicau cerșetoria în Municipiul Curtea de Argeș, acțiuni în care au fost identificate aproximativ 7 persoane care cerșeau în diferite zone ale orașului.

Facem precizarea că aceste persoane nu aveau domiciliul pe raza Municipiului Curtea de Argeș, ci în comune limitrofe, drept pentru care specialiștii direcției au contactat primăriile de domiciliu ale acestor persoane vulnerabile în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

2.De asemenea, prin centrele din structura direcției (Centrul de zi pentru persoane adulte cu handicap ”Sfântul Justinian”, Centrul de Consiliere Socio-Educativă ”Acces” și Centrul de Zi pentru Recreere Persoane Vârstnice) au fost consiliate toate persoanele beneficiare, cât și alte persoane vârstnice singure și/sau nedeplasabile, persoanele cu dizabilități, bolnavii cronici sau cu alte boli incurabile, persoane fără locuință/fără adăpost, persoane beneficiare de ajutor social, recomandându-le să evite deplasările în exteriorul locuinței, iar dacă situația o impune, deplasarea să se facă pe distanțe scurte, să se hidrateze corespunzător și să poarte accesorii indispensabile în astfel de situații (pălărie, ochelari de soare, umbrelă, etc)

În condițiile în care persoanele menționate anterior nu au aparținători, de luni până vineri, în intervalul orar 08.30 – 16.30, Direcția de Asistență Socială va răspunde solicitărilor acestora cu privire la satisfacerea unor necesități de bază, cum ar fi: efectuarea de mici cumpărături, achiziționarea de medicamente de primă urgență, etc (contravaloarea produselor solicitate fiind suportate de solicitant).

Telefonul de contact al instituției este: 0248 708 923

3.Totodată pentru preîntâmpinarea efectelor temperaturilor caniculare, în săptămâna 18.07.2022-24.07.2022 au fost constituite trei centre de prim ajutor și hidratare care funcționează între orele 08.30 – 16.30 și care funcționează în următoarele locații: Primăria Municipiului Curtea de Argeș, B-dul Basarabilor, nr. 99, Centrul de Cultură și Arte ”George Topîrceanu”, B-dul Basarabilor, nr. 59 și Centrul de Zi pentru Recreere Persoane Vârstnice, B-dul Basarabilor, nr. 28A.

Mariana Moise,

Director executiv Direcția de Asistență Socială Curtea de Argeș

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email