La Curtea de Argeş se vinde un suc pentru copii care le afectează sănătatea. Scrie asta chiar pe etichetă.

O doamnă ne-a adus la redacţie o sticluţă cu suc destinat copiilor. De altfel, sucul se numeşte Kid şi este „băutură răcoritoare carbogazoasă”, conform etichetei. Tot pe etichetă, scris atât de mic încât poate fi citit doar cu lupa, sunt trecure şi ingredientele –apă, dioxid de carbon, îndulcitori: aspartan, acelsuflam K (conţine o sursă defenilalanină), conservant: benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, regulator de aciditate: acid citric, colorant, etc. Surpriza, bine ascunsă în literele extrem de mici, este următorul text – „E110 poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenţia acestora”.

„Ni se vinde otravă pentru copii. Eu am citit cu lupa ingredientele şi am fost şocată când am văzut că un suc destinat copiilor le afectează sănătatea. Doar apă şi chimicale, multe chimicale în el”, ne-a spus argeşeanca.

Evident sucul e foarte ieftin şi se vinde la cantitate mică, cel puţin cel pe care doamna l-a adus la redacţie, dar tocmai datorită preţului mic e cumpărat de mulţi. Pe etichetă mai scrie că e fabricat în Turcia şi este ambalat de o firmă din Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email