La Curtea de Argeş se realizează un film

Un anunţ care a apărut pe facebook zilele trecute a stârnit un mare interes – „Duminică, 15 martie, se organizează casting pentru film de scurtmetraj, filmare în Curtea de Argeş în perioada aprile/mai 2020. Căutam actori cu sau fără experienţă, pasionaţi de lumea filmului pentru următoarele roluri:
fată 12-15 ani, fată 5-8 ani, bărbat 35-45 de ani, femeie 35-45 de ani”. Miruna Minculescu, din Curtea de Argeş, este autoarea acestui anunţ şi cea care va face filmul.

„Este un film de şcoală, de master, care va fi înscris la festivaluri”, ne-a spus Miruna. Subiectul scurtmetrajului este „o zi de entuziasm în care două fete ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate şi au lăsat fetele în grija bunicilor, cred că părinţii vin acasă”, afirmă Miruna Minculescu.

Filmul abordează problema românilor care au plecat din ţară şi şi-au lăsat copiii în grija bunicilor sau a altor rude. „Mi se pare că toată lumea are pe cineva din familie plecat din ţară, cred că este deja o comunitate”, crede Miruna, care este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematrografică  „I.L. Caragiale”. Ea spune că filmul va fi proiectat şi la Curtea de Argeş după ce va fi gata. Până acum anunţul ei a avut succes, mai mulţi argeşeni sunând-o ca să ceară detalii în vederea participării la casting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email