La Curtea de Argeş s-a inventat strada modernizată de trei metri lăţime

Deşi mulţi argeşeni au aşteptat cu sufletul la gură „marea asfaltare” de la Curtea de Argeş, iată că nu a durat mult până au apărut şi primele probleme.
Spre exemplu, strada Alunului, care se află în curs de reabilitare, a fost îngustată din cauza trotuarelor care s-au construit, spre nemulţumirea cetăţenilor care locuiesc în zonă. „Cam sunt probleme cu strada. Nu poţi dintr-o stradă de şase metri să faci una de trei metri lăţime. Nu prea a mai rămas loc pentru maşini, după ce au fost construite trotuarele. Practic a devenit imposibil ca o maşină să treacă pe lângă alta”, spune un cetăţean care locuieşte pe strada respectivă.  Mai mult decât atât, oamenii spun că nu aveau nevoie de trotuare, mai ales că în anumite porţiuni acestea nu au mai mult de 30 de centimetri lăţime. „În primul rând noi aici nu aveam nevoie de trotuare pentru că strada nu este foarte circulată. Puteam să mergem liniştiţi pe margine, fără niciun fel de probleme. În al doilea rând, ce fel de trotuare sunt acestea? În anumite locuri au în jur de 30 de centimetri. Nici nu poţi să mergi bine pe ele. Dacă tot vroiau să facă un lucru, păi atunci trebuiau să îl facă aşa cum trebuie, nu în bătaie de joc”, mai spune bărbatul.
Gospodării blocate
De asemenea, intrările în anumite gospodării au fost practic blocate de bordurile înalte, iar oamenii reuşesc cu greu să-şi parcheze maşinile. „Sunt vecini care nu mai au cum să iasă cu maşina din curte. Eu am fost nevoit să fac o improvizaţie până se toarnă asfaltul. Din ce am discutat cu muncitorii am înţeles că vor veni cu asfaltul până la doi centimetri sub nivelul bordurii. Apoi noi ce facem, ne urcăm cu maşina pe trotuar? Nu mai au loc maşinile şi va fi greu când se vor întâlni pe drum. Nu ai unde să te duci, în stânga sau în dreapta. Dacă mai vine şi o maşină mare, drumul este blocat. Nu mai vreau să mă gândesc ce o să fie la iarnă. Este păcat că s-au băgat nişte bani, dar lucrurile nu sunt făcute cum trebuie”, mai spun cetăţenii. Acestea nu sunt singurele probleme semnalate de cetăţeni. În cartierul Marina apa a început să intre în curţile oamenilor după ce au fost construite rigolele sau trotuarele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email