La Curtea de Argeş orice e posibil!De la arbitru de fotbal, la director al societăţii Consiliului Local

Viitorul Societăţii de Salubritate pare negru, atâta vreme cât la conducere să află o persoană fără performanţe şi fără realizări care să o recomande pentru funcţie. Singurul merit al lui Cătălin Gabriel Nastea, director al SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş (SPUCA) SRL, este acela că e fiul tatălui său, Gabriel Nastea, numit director în 2010 la abia înfiinţata societate de salubritate a Consiliului Local Curtea de Argeş. Probabil că societatea menţionată este singura din ţară la care s-a putut întâmpla asta.

Pe site-ul SPUCA nu există un CV al „prinţişorului”, cum e alintat de unii directoraşul Nastea. Îi spunem directoraş ca să păstrăm şi pentru tatăl său o funcţie, aceea de director, căci de fapt Nastea senior e cel care conduce, fiu-său abia reuşind să lege o propoziţie. Consilierii locali, cărora nu le pasă deloc de banii argeşenilor, ci doar de felul în care pot să profite de ei, l-au numit pe Nastea senior director în 2010 ca să nu-l dea afară de la Serviciul de Gospodărie, pentru că atunci aşa se punea problema. Ca să nu se facă reduceri de personal la Primărie şi la SPGC aleşii au găsit soluţia înfiinţării acestei societăţi care face curat pe străzile din Curtea de Argeş. Cât de curat face, vedem cu toţii când mergem pe stradă, mai ales pe la periferie, deşi nici pe centru nu ne putem „plânge” de efort prea mare din partea celor de la Salubritate.

Când Nastea ăl bătrân a fost declarat definitiv incompatibil, consilierii, gândindu-se din nou la banii argeşenilor, l-au pus pe fiu-său şef. Ce dacă nu avea şcoală, experienţă, etc., avea o calitate. Pe taică-său, care era simpatizat de aleşi. Uite-aşa, în 2013, Cătălin Gabriel Nastea s-a mutat la biroul cel mare din clădirea SPUCA şi a început să semneze hârtii. Peste un an i-a fost mărită şi leafa, apoi şi-a cumpărat el un Nissan la firmă tot din banii noştri. Cu Nissanul cică ar transporta muncitori, dar nimeni nu a văzut vreodată picior de rudar în autovehicul.

La ce se pricepe dom’ director

Cei 2500 de lei salariu, plus bonusuri, plus tichete, plus…., îi asigură un oarecare confort „prinţişorului”, desigur, nu pe măsura cunoştinţelor şi a abilităţilor sale în materie de management. Cătălin Gabriel Nastea nu este însă doar director, ci şi observator de fotbal la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş.

Căci, de fapt, acesta pare să fie singurul lucru la care se pricepe Cătălin Nastea. La fotbalul la care a fost arbitru şi acum e observator, căci altă carieră nu a avut până când nu a fost pus direct director de către consilierii locali, cărora nu le-a păsat de faptul că omul nu are nicio legătură cu domeniul, cu competitivitatea, etc. De altfel, niciodată nu i s-a cerut performanţă, pentru că, la Curtea de Argeş, pe banii cetăţenilor oricine poate face orice.

Cumpărături scumpe şi nepotrivite

Adunarea Generală a Acţionarilor, Consiliul Local adică, a aprobat la ultima întrunire bilanţul contabil pe anul 2014. Anul trecut investiţiile făcute de SPUCA au fost o autoutilitară Nissan, care a costat 43.768,23 lei, o automăturătoare stradală pe care noi am cheltuit 505.835 lei, un aspirator stradal pe care directorul Nastea fiul a dat 44.615,37 lei, bani din bugetul local, modernizare echipament centrală – 2.122,71 lei şi modernizare sistem supraveghere video 2.138,7 lei. Să le luăm pe rând.

 

Nissanul e necesar pentru transportul muncitorilor, a justificat Nastea achiziţia, deşi maşina este doar pentru el şi tăticul lui, eventual câte un alt coleg, dar în niciun caz un muncitor. Automăturătoarea stradală nu poate fi folosită pe Bulevard, acolo unde ne arde cel mai tare mizeria, din cauza maşinilor parcate, iar pe străzile laterale nu se folosesc prea des nici măcar măturile de nuiele ori cele „moderne”, de plastic, darămite vreun utilaj. Apoi. Aspiratorul stradal este o glumă. După cum se poate vedea şi în fotografiile alăturate, este vorba despre unul care poate fi folosit pentru „curăţenia comunală”, după cu este prezentat chiar pe site-ul firmei care îl comercializează, ori pe alei, nicidecum în centrul unui oraş care se vrea a fi regal. Interesant este şi faptul că o firmă îl vinde pe internet cu 3500 de euro, plus TVA, iar directorul SPUCA a dat pe el 10.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email