La Curtea de Argeş nu vor fi alegeri

Dacă e să ne luăm după ce (nu) se întâmplă în politică la Curtea de Argeş putem trage uşor concluzia că la noi în oraş nu vor fi alegeri în noiembrie, că la noi va rămâne acelaşi preşedinte şi că, în general, noi suntem defazaţi cu ani buni faţă de ceea ce se întâmplă în restul ţării.
Fireşte, „politica la Curtea de Argeş” este o sintagmă cam ciudată, căci oameni politici care să ştie şi care să creadă în doctrine sunt extrem de puţini, pentru cei mai mulţi ştiinţa de politică şi credinţa în ea ţinând până la primul contract semnat sau până la primul membru al familiei angajat.
La PSD atmosfera pare să fie relaxată din motive întemeiate. Argeşenii s-au întors cu faţa spre stânga după de dl. Nicuţ nu a mai fost ales primar, iar pesediştii au impresia că orice ar face tot pe ei i-ar vota cetăţenii din Curtea de Argeş. Nu ştiu dacă e un calcul corect, deşi, având în vedere ultimele alegeri şi rezultatele lor, s-ar putea să fie. Nu cred însă că nimic nu se mai poate schimba fundamental în luna asta care mai e până la alegeri. Dacă dl. primar trece la PPDD, că tot e liber la asta, sau PPDD-iştii vin către PSD?! În primul caz ar fi o problemă, în cel de-al doilea sunt convinsă că nu s-ar schimba nimic. Oricum, şeful PSD la Curtea de Argeş, dl. primar adică, se dă mai mult administrator decât politician şi acţionează în consecinţă. Nu îl văd organizând manifestări la care să îi îndemne pe argeşeni să voteze candidatul PSD. Poate să fie şi domnia sa prin mulţime, da, dar promotorul unei astfel de acţiuni, nu.
Marele PNL pare să se lase aşteptat şi la Curtea de Argeş. După ce s-a decis candidatul comun al PNL şi PDL, şi s-au organizat două conferinţe de presă, iar noua conducere a Alianţei Creştin Liberale s-a prezentat în faţa argeşenilor cu tot cu proiectele comune s-a lăsat o linişte mormântală peste organizaţia locală. Se vorbeşte prin târg că unii dintre şefii liberali ar negocia cu PSD-ul, iar aseară a avut loc o şedinţă importantă la organizaţia locală a PNL, amănuntele urmând să fie făcute publice zilele următoare. Nu cred că după ce abia şi-au găsit liniştea liberalii la Curtea de Argeş să se întâmple o nouă revoluţie.
Despre PPDD nu e mai nimic de spus. Cei care reprezintă partidul acesta în Consiliul Local nu sunt lideri adevăraţi, nu cred că mai pot să-i mobilizeze nici măcar pe cei care i-au votat pe ei.
La Curtea de Argeş alegerile prezidenţiale par să nu se întâmple, iar interesele personale sau de grup par să fie mult mai importante decât cel care va fi preşedinte în următorul mandat. Nimeni nu iese din rând, sunt extrem de puţini cei au ceva de spus, sau, mai ales, cei care au curajul să o spună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email