Administraţia locală de la Curtea de Argeş lucrează la identificarea şi cadastrarea terenurilor aflate pe traseul autostrăzii Piteşti – Sibiu, spune primarul Panţurescu. „Deocamdată se fac identificările terenurilor. Am dat drumul documentelor pentru ce a fost identificat. Pentru terenurile din extravilan facem cadastru, am semnat deja contractul pentru asta. Noi ne-am conformat şi am trimis ce ni s-a cerut”, ne-a spus primarul.
La Curtea de Argeş problema e ceva mai complicată, declară edilul. „Avem pilonul II şi o rampă de descărcare în zona noastră, şi am cerut lămuriri”, explică Panţurescu.
Şi totuşi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, justifică întârzierile la autostrada Sibiu – Piteşti prin faptul că lipsesc documentaţiile pentru exproprieri.
Din cei 123 de km de autostradă care ar urma să completeze A1 între Piteşti şi Sibiu, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos până acum la licitaţie doar 44 de km, împărţiţi în două loturi. Dar lucrările la aceste două loturi nu pot fi demarate nici dacă se atribuie contractele de execuţie, deoarece nu ar fi pregătite actele pentru demararea exproprierilor, arată Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. „În prezent, procedurile de expropriere nu pot fi demarate, deoarece autorităţile publice locale (Primăriile), nu deţin planurile parcelare avizate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. În această situaţie, identificarea proprietarilor şi a terenurilor acestora pe arii extinse este imposibil de realizat, informaţiile deţinute de primării fiind de cele mai multe ori eronate“, a răspuns în scris, pe 4 septembrie, ministrul Răzvan Cuc unei interpelări semnată de deputatul Nicolae Neagu (PNL), pe tema autostrăzii Sibiu – Piteşti.