La Curtea de Argeş, Mobila veche se aruncă pe spaţiul verde

Mai mulţi argeşeni care locuiesc în diferite zone ale municipiului aruncă mobila veche şi deşeurile rezultate din renovarea apartamentelor la gunoi. Deşi acest lucru este interzis, oamenii nu ţin cont de acest lucru, iar locurile special amenajate pentru depozitarea gunoiului menajer sunt înconjurate de uşi, dulapuri, rame vechi de geamuri sau grămezi de moloz.
Spre exemplu, ieri, în cartierul Banu Mărăcine, la doar câţiva metri de locul în care se află pubelele pentru gunoiul menajer, pe spaţiul verde, se afla o grămadă mare de obiecte vechi de mobilier. Mai multe scânduri ce proveneau de la o canapea, dar şi alte lucruri fuseseră „abandonate” probabil în timpul nopţii. Tot acolo se aflau şi mai multe crengi de copaci, în speranţă că cineva va ridica gunoiul din zonă. „Am văzut mobila aceea aruncată, dar şi crengile de copaci. Cel care le-a lăsat se gândeşte că le vor lua cei care vin să ridice gunoiul, dar nu ştiu dacă se va întâmpla aşa. Nu ştiu dacă cei care colectează gunoiul sunt obligaţi să ridice aceste lucruri. Înainte oamenii le aruncau la pubele, dar acum văd că sunt lăsate aici pe spaţiul verde”, spune o femeie care locuieşte în apropiere. Din păcate cu astfel de situaţii se confruntă aproape în fiecare zi şi cetăţenii din celelalte cartiere al municipiului.
Potrivit reglementărilor în vigoare, cetăţenii care doresc să se debaraseze de deşeurile voluminoase sau de resturile de materiale de construcţii au obligaţia de a solicita serviciile unei firme de salubrizare pe cheltuiala proprie. Însă, la Curtea de Argeş, acest lucru pare că nu contează, majoritatea oamenilor preferând să le depoziteze în jurul ghenelor destinate gunoiului menajer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email