La Curtea de Argeş mieii se vând în hala centrală şi la măcelăriile înregistrate sanitar veterinar

În Argeş sunt 4 abatoare autorizate

La nivelul județului Argeș există patru abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea mieilor, situate în Pitești (SC Sam Dor Divers SRL și SC Stanion Invest Total SRL), Câmpulung Muscel  (SC Abatorul Câmpulung SRL) și Rucăr (SC Cosco Vele SRL), potrivit unui comunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş. Doar aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor și a iezilor proveniți de la crescătorii de animale ce dețin exploatații înregistrate sanitar veterinar.

„Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul acestor abatoare se face în piețe autorizate temporar pentru această activitate  (Piața Ceair din Pitești, Piața Smârdan din Pitești, Piața Dacia din Mioveni), în hala centrală din Curtea de Argeș, precum și în măcelarii înregistrate sanitar veterinar din toate orașele județului Argeș. Toate carcasele comercializate la nivelul unităților enumerate mai sus trebuie să fie marcate doar cu ștampilă ovală”, conform DSVSA Argeş.

De asemenea, la nivelul județului Argeș este avizată temporar sacrificarea mieilor într-o exploatație înregistrată sanitar veterinar din localitatea Miroşi.

Carcasele provenite din această exploatație sunt marcate, după expertizarea sanitară veterinară de medicul veterinar oficial, cu ștampilă rotundă cu diametrul de 3,5 cm și vor fi comercializate numai către consumatorul final.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email