La Curtea de Argeş, locuitori mai puţini, gunoi mai mult

 

De la începutul acestei luni locuitorii municipiului Curtea de Argeş produc mai mult gunoi, sau cel puţin aşa a decis Consiliul Local. Acesta a aprobat la şedinţa de la sfârşitul lunii iunie majorarea cantităţii de gunoi produsă de o persoană fizică de la 1,3 metri cubi de persoană la 1,5 metri cubi de persoană.

 

„În ultimii ani se constată că, deşi numărul persoanelor fizice deservite de societatea de colectare şi transport a gunoiului la nivel de municipiu este în scădere (rezilieri de contracte ca urmare a plecării din ţară, stabilirea unui nou domiciliu în mediul rural sau în alte oraşe, decese, etc.), totuşi cantitatea de gunoi colectată de la populaţie nu înregistrează o scădere proporţională, ci dimpotrivă, uneori înregistrează chiar creşteri”, argumentează solicitarea de creştere a cantităţii de gunoi ce stă la baza tarifării Daniela Marinescu, directorul societăţii care se ocupă de colectare şi transport, Transarg SA.

 

 

 

500 de locatari ai blocurilor au dispărut

 

 

 

La asociaţiile de proprietari se constată că deşi în ultimul an numărul de persoane a scăzut cu peste 500, cantitatea de gunoi colectată cu aceeaşi frecvenţă ca în anii trecuţi, adică luni – sâmbătă inclusiv, este uneori chiar mai mare”, susţine Marinescu. Această creştere a cantităţii va duce la majorarea tarifului la gunoi la Curtea de Argeş, creşterea fiind de la 5,68 lei la 6,57 lei, fără TVA. Majorarea tarifului la gunoi a venit în acelaşi timp cu cea la apă şi canal, argeşenii plătind de pe 1 iulie bani mai mulţi pentru utilităţi.

 

La şedinţa de Consiliu Local la care s-a propus creşterea cantităţii de gunoi a fost aprobată şi majorarea preţurilor la apă canal. Dacă la această din urmă creştere au fost discuţii lungi purtate pe tonuri înalte, după cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, la hotărârea cu gunoiul nu a zis niciun consilier nimic, proiectul fiind votat extrem de repede.

 

L.I.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email