La Curtea de Argeş, investiţii puţine, dar mari


Anul acesta la Curtea de Argeş se fac puţine investiţii din fonduri proprii, pentru că bugetul local e destul de mic. Cele aproximativ 10 milioane de euro, cât are la dispoziţie administraţia locală, se duc mai ales pe salarii şi alte cheltuieli pentru administrarea oraşului. În 2015, cei mai mulţi bani se cheltuiesc pentru lucrările de refacere a zonelor afectate de inundaţii. „Cea mai mare investiţie de anul acesta este pentru refacerea zonelor afectate de inundaţiile de anul trecut. Trebuie rezolvată problema susţinerii drumurilor, a versanţilor. Spre exemplu, pe strada Plopiş, una dintre zonele afectate, o să facem injecţii cu beton pentru durabilitate şi rezistenţă. De altfel, licitaţiile pentru lucrări au avut loc şi acum comisia e în evaluări”, ne-a spus primarul Nicolae Diaconu.

Dacă în anii trecuţi la Curtea de Argeş se făceau mari investiţii în reţelele de apă şi canalizare, în 2015 nu se întâmplă aşa. Cum inundaţiile din vara trecută au afectat câteva cartiere periferice ale municipiului, măcar anul acesta problemele trebuie rezolvate.

Unele dintre străzile afectate de inundaţii şi alunecări de teren au fost asfaltate recent printr-un proiect cu fonduri europene, iar municipalitatea trebuie să rezolva problema rezistenţei versanţilor care le susţin. Curtea de Argeş are un relief mai accidentat, mai ales pe la periferie, iar drumurile se strică imediat cum plouă puţin. Dacă nu se rezolvă problema susţinerii carosabilului ar putea apărea oricând un pericol, spune primarul Nicolae Diaconu.

În afara acestor reparaţii, care costă două milioane de euro, administraţia de la Curtea de Argeş va investi şi în prelungirea reţelei de canalizare pe o alee din centrul oraşului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email