La Curtea de Argeş, din 428 de absolvenţi prezenţi, doar 57 au promovat

Ieri, la centrele de examen din municipiul nostru au fost afişate rezultatele pe care le-au obţinut absolvenţii de liceu la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. De această dată rezultatele au fost dezamăgitoare, procentul de promovabilitate fiind 13, 31%. Astfel, la Curtea de Argeş, din numărul total de 428 de absolvenţi de liceu care au susţinut bac-ul doar 56 au promovat.   Cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate s-a desfăşurat la Curtea de Argeş în două centre de examen.
La Centrul de Liceul Tehnologic Forestier au susţinut bac-ul elevii de la Şcoala gimnazială Corbeni, Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe Vodă”, Liceul „Constantin Dobrescu”, dar şi absolvenţii de la  instituţia gazdă.
În total au susţinut examenul 273 de elevi, dintre care 28 au promovat. Aici procentul de promovabilitate înaintea rezolvării contestaţiilor a fost de 10,26%. Cea mai mare medie, 7,91, a fost obţinută de Ionela Brezan.
La Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” din cei 120 de elevi înscrişi s-au prezentat la examen 105. Dintre aceştia doar 9 au fost admişi, procentul de promovabilitate fiind de 8,57%.
Potrivit situaţiei prezentate de reprezentanţii Comisiei de bacalaureat, de la Liceul Tehnologic Forestier s-au înscris la bac 182 de elevi, dintre care 25 nu s-a prezentat. Din cei prezenţi au fost admişi 17, procentul de promovabilitate fiind de 10,83%.
De la Liceul Corbeni un singur elev a susţinut bacalaureatul, dar nu a reuşit să obţină o medie de trecere. De asemenea, de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” s-au înscris la bac doi elevi, însă doar unul singur a reuşit să promoveze.
La Seminarul Teologic „Neagoe Vodă” Basarab, din cei 8 absolvenţi care au susţinut examenul, doar unul singur a promovat, procentul de promovabilitate fiind de 12,5%.
19% – procentul de promo vabilitate la Centrul de examen de la Liceul „Ferdinand I”
Un alt centru de examen a fost la Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, unde alături de elevii acestei instituţii de învăţământ, au mai susţinut examenul absolvenţii Liceului Tehnologic Auto şi ai Liceului Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domneşti.
Aici s-au înscris la examen 185 de elevi, dintre care s-au prezentat 155. Dintre cei prezenţi au promovat doar 29 de elevi, procentul de promovabilitate fiind de 19%.
De asemenea, la Liceul Tehnologic Auto, din cei 60 de elevi înscrişi, 15 nu au susţinut examenul. Aici doar doi elevi din cei 45 prezenţi au reuşit să promoveze bac-ul, procentul de promovabilitate fiind de 4,44%.
Bac-ul a fost susţinut şi de 43 de elevi de la Liceul Petre Ionescu Muscel” din Domneşti, însă unul dintre candidaţi a fost eliminat din examen. Astfel, au luat bac-ul 6 elevi, procentul de promovabilitate fiind de 13,95%.
Tot ieri, elevii care nu au fost mulţumiţi de notele obţinute au avut posibilitatea de depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate până pe 4 septembrie, urmând ca o zi mai târziu să se afişeze rezultatele finale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email