La Curtea de Argeş, deszăpezirea s-a făcut cu 700 euro kilometrul

În 2015, la Curtea de Argeş kilometrul pătrat deszăpezit a costat 6-700 de euro, iar pentru 2016 preţul va ajunge la 8-900 de euro, declară Ioan Ghiţă, şeful Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC). El spune că preţurile nu sunt mari având în vedere condiţiile în care s-a făcut deszăpezirea.

Serviciul Public de Gospodărie este cel care se ocupă de deszăpezirea străzilor din Curtea de Argeş, iar directorul acestuia spune că, dacă mai ninge, drumarii mai au material antiderapant. „Avem stocuri de material antiderapant, ne mai trebuie doar sare, şi putem cumpăra în cadrul contractului pe care l-am încheiat anul trecut, şi care poate fi prelungit până în aprilie”, ne-a spus Ioan Ghiţă.

La Curtea de Argeş a fost iarnă două zile în ianuarie, şi a nins câteva ore într-o zi. S-a aşternut un strat de zăpadă de 10 centimetri pe străzi şi atât. Activitatea de deszăpezire însă a costat bugetul local aproximativ 700 de euro kilometrul pătrat. „Am făcut calculele şi deszăpezirea a costat 6-700 de euro kilometrul, un preţ bun, zicem noi. Trebuie să ţinem cont de faptul că deszăpezirea în oraş e cu totul altfel faţă de cea care se face pe drumuri naţionale. În oraşe sunt maşini, parcări, e mult mai greu”, spune Ioan Ghiţă.

 

În acest an, deszăpezirea va costa mai mult. „Ţinând cont şi de faptul că anul acesta avem o sărăriţă, am calculat că deszăpezirea va costa cam 8-900 de euro kilometrul”, a precizat directorul SPGC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email