La Curtea de Argeş curentul s-a oprit de 10 ori în 5 minute. Să-i facem pe cei responsabili să plătească!

Întreruperile furnizării curentului electric la Curtea de Argeş sunt la ordinea zilei. În afara întreruperilor planificate, anunţate pe diverse site-uri, cetăţenii şi firmele au beneficiat săptămâna trecută de un „tratament preferenţial” – curentul oprit de 10 ori în 5 minute, şi tot aşa zile întregi. Cu greu pot face faţă unor astfel de întreruperi aparatele electrocasnice, cele de birotică şi nervii argeşenilor. Nesimţiţii care au făcut asta, de la compania de electricitate, cărora nu le pasă de clienţii care le umflă conturile, şi care repară o avarie cu preţul a sute de echipamente arse, trebuie să plătească, mai ales că acum există şi cadru legal pentru asta. Noi, în calitate de consumatori, avem drepturi, trebuie să le ştim şi să acţionăm în consecinţă. Problemele pe care le-au avut locuitorii municipiului Curtea de Argeş sunt fix cele pentru care compania furnizoare trebuie să plătească, potrivit unei recente reglementări legale.

Despăgubiri și pentru depășirea numărului maxim de întreruperi scurte, între 3 secunde și 3 minute

Companiile de furnizare a energiei electrice vor trebui să plătească despăgubiri și pentru depășirea numărului maxim de întreruperi scurte, între 3 secunde și 3 minute, ale serviciilor oferite, iar clienții își vor putea monta, pe banii lor, analizoare de calitate, potrivit unui ordin aprobat de Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În plus, cei care sună pentru a semnala probleme trebuie să fie preluați de un operator telefonic uman în cel mult 20 de minute, amenzile pentru nerespectarea acestui termen putând ajunge la 200.000 de lei.
Întreruperile scurte, între 3 secunde și 3 minute, cum s-a întâmplat săptămâna trecută la Curtea de Argeş, sunt incluse în categoria întreruperilor care se monitorizează.

Operatorii de distribuție sunt obligați să acorde compensații la depășirea numărului maxim de întreruperi stabilit prin standard. Pentru fiecare astfel de depășire operatorii de distribuție vor acorda compensații tuturor utilizatorilor afectați, astfel: înaltă tensiune: 300 lei peste 10 întreruperi pe an, medie tensiune: 10 lei peste 10 întreruperi pe săptămână, joasă tensiune: 5 lei peste 10 întreruperi pe săptămână. Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte și prevederea acordării de compensații utilizatorilor la depășirea numărului maxim stabilit de standard, contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri rapide și eficiente pentru remedierea disfuncționalităților care în prezent se manifestă în diferite zone de rețea de joasă tensiune și care pot provoca deprecierea echipamentelor electrocasnice, precum și generarea de disconfort clienților, spune ANRE.

În maximum 3 minute, apelantul trebuie să poată opta pentru un operator uman

Cine nu a sunat la compania de electricitate şi nu a stat cel puţin o jumătate de oră în telefon, pe banii lui, ca să asculte cum îşi făcea reclamă compania, şi cum telefonul îi era apoi închis în nas?!De acum, lucrurile se schimbă – în maximum 3 minute, apelantul trebuie să poată opta pentru un operator uman.

Ordinul citat prevede stabilirea unor intervale privind preluarea apelurilor telefonice efectuate de utilizatorii rețelei prin centrele de telefonie gestionate de operatorii de distribuție, și anume: – maximum 30 de secunde de la inițierea apelului de către utilizator până la preluarea acestuia, fără intervenția operatorului uman; – maximum 180 de secunde de la preluarea apelului pentru posibilitatea utilizatorului de a selecta opțiunea de a transfera apelul la un operator uman;- maximum 20 de minute de la preluarea apelului pentru începerea convorbirii utilizatorului cu un operator uman. Prin această măsură se urmărește îmbunătățirea comunicării între utilizator și operatorul de distribuție astfel încât evenimentele semnalate de utilizatori să poată fi preluate cât mai rapid în scopul remedierii, precum și reducerea timpilor de așteptare în beneficiul utilizatorilor. Nerespectarea acestor valori poate fi sancționată cu amendă de la 10.000 lei până la 200.000 lei .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email