La Curtea de Argeş construieşte cine vrea, ce vrea, unde vrea

Cu domeniul public al municipiului Curtea de Argeş sunt mari probleme. Cine vrea să construiască pe el şi e suficient de „tare” o poate face, cine vrea să amplaseze un banner şi nu e deloc „tare” trebuie să completeze un dosar cu sute de pagini. Între cele două personaje se află şeful Direcţiei Arhitect şef din Primărie, inginerul constructor Cătălin Băşoiu, care este reclamat că „pentru unii e mumă iar pentru alţii ciumă”.

Problemele sunt vechi, dar ies la iveală informaţii noi. Spre exemplu, la ultima şedinţă a Consiliului Local, un cetăţean care are o pensiune în Piaţa Centrală a cerut concesionarea a 12 metri pătraţi în vederea extinderii unei construcţii cu balcoane la etajul 1 şi mansardă. Discuţiile au fost lungi şi s-au finalizat prost pentru proprietarul pensiunii Mikelis, pentru că hotărârea a fost amânată. Cetăţeanul cere, de fapt, să concesioneze proiecţia pe trotuar a balcoanelor aflate la trei metri înălţime, şi asta nu pentru că ar fi el extrem de legist, ci pentru că îi trebuie un document în sensul acesta ca să obţină aprobările de rigoare. De altfel, omul a mărturisit că a construit scările de acces la spaţiul comercial pe care îl deţine în Piaţa Centrală, pe domeniul public, fără să concesioneze. Pur şi simplu a construit scări.

 

Cătălin Băşoiu nu a fost de acord cu solicitarea cetăţeanului. „Nu cred că e o idee bună pentru că se creează un precedent. Toată lumea va dori să concesioneze pe Bulevard după aceea”, a spus şeful Direcţiei Arhitect Şef. Aleşii locali au fost surprinşi să afle că scările de la pensiunea Mikelis au fost construite pe domeniul public fără ca terenul să fie concesionat, iar faptul că omul a spus asta fără să se ferească sau să se teamă de ceva a fost şi mai surprinzător pentru toţi. La final, după lungi discuţii, proiectul de hotărâre a fost amânat, cetăţeanul trebuind să vină în şedinţă cu „documentaţia”. Nimeni nu a putut însă să îi spună despre ce „documentaţie” ar mai fi vorba, atâta vreme cât mai făcuse cererea aceasta de două ori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email