La Curtea de Argeş, cea mai mare medie la sesiunea de toamnă a bac-ului a fost 7,91

Absolvenţii de liceu au aflat luni rezultatele pe care le-au obţinut la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest. Dacă în prima sesiune gradul de promovare a fost unul bun, de peste 57%, nu acelaşi lucru se poate şi despre a doua sesiune a bac-ului, judeţul Argeş fiind sub media pe ţară, care a depăşit 20%, ca procent de promovare. 
Potrivit ISJ Argeş, la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, s-au înscris la centrele de examen din judeţ 3.221 de candidaţi şi s-au prezentat la susţinerea probelor 2.748. Dintre aceştia, doar 451 de absolvenţi au promovat examenul, înainte de soluţionarea contestaţiilor. De asemenea, la Curtea de Argeş, din numărul total de 428 de absolvenţi de liceu care au susţinut bac-ul au promovat 57, procetul de promovabilitate fiind de 13%.
Ce rezultate au obţinut elevii de la liceele din Curtea de Argeş
La cea de-a doua sesiune a bac-ului, de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” au participat doi, dintre care unul singur a reuşit să promoveze. Astfel, Gabriela Andrada Teodorescu a obţinut media 6,91.
La Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, din cei 120 de elevi înscrişi s-au prezentat la examen 105. Dintre aceştia doar 9 au fost admişi, procentul de promovabilitate fiind de 8,57%. Aici, Ionela Brezan a obţinut cea mai mare medie, 7,91, în timp ce cea mai mică medie, 6,05, îi aparţine Ionelei Hodoş.
Potrivit situaţiei prezentate de reprezentanţii Comisiei de bacalaureat, de la Liceul Tehnologic Forestier s-au înscris la bac 182 de elevi, dintre care 25 nu s-a prezentat. Din cei prezenţi au fost admişi 17, procentul de promovabilitate fiind de 10,83%. Elena Florina Vasile a obţinut cea mai mare medie, 7,81, iar Gheorghe Cătălin Popa a avut cea mai mică medie, 6,00.
La Seminarul Teologic „Neagoe Vodă” Basarab, din cei 8 absolvenţi care au susţinut examenul, doar unul singur a promovat, procentul de promovabilitate fiind de 12,5%. Astfel, Ionuţ George Năstăsescu a obţinut media 6,1.
De la Liceul Tehnologic „Ferdinand I” s-au înscris la examen 70 de absolvenţi, dintre care 3 nu s-au prezentat. Au promovat doar 20 de elevi, procentul de promovabilitate fiind de 29,85%. Aici, Mădălin Alexandru Gheorghe a obţinut media cea mai mare, 7,63, iar 6,03 a fost cea mai mică medie, obţinută de Vlad Ionuţ Rusan.
La Liceul Tehnologic Auto, din cei 60 de absolvenţi înscrişi, 15 nu s-au prezentat la examen. Au promovat doar doi elevi, procentul de promovabilitate fiind de 5%. Dănuţ Mihai Armeanu a trecut cu media 6,78, iar Alexandru Ionuţ Fluturel a obţinut media 6,08.
La centrele de examen din municipiul Curtea de Argeş au susţinut examenul de bacalaureat şi elevii de la liceul din Corbeni, dar şi cei de la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domneşti. Astfel, de la liceul din Corbeni un singur elev a susţinut bacalaureatul, dar nu a reuşit să obţină o medie de trecere În ceea ce priveşte situaţia la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domneşti, din cei 43 de elevi înscrişi, doar 6 elevi au obţinut o medie de trecere, procentul de promovabilitate 13,3%.  Cea mai mare medie a obţinut-o Georgiana Ionela Onicioiu, 6,51, iar cea mai mică, 6,16, a fost obţinută de Magda Evelina Poiană. Elevii care nu au fost mulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii. Acestea vor fi soluţionate până astăzi, urmând ca joi să se afişeze rezultatele finale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email