La Curtea de Argeş, Cea mai mare medie la bac – Georgiana Bodea, 10,00

Deşi rezultatele de la examenul de bacalaureat ar fi trebuit să se afişeze ieri, în jurul prânzului, absolvenţii de clasa a XII- a din municipiul nostru le-au aflat încă de duminică seara, în momentul în care au fost publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Interes Argeşean vă informează cu privire la cele mai mari, dar şi la cele mai mici medii obţinute de elevi la bacalaureat.
Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş la prima sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 5.427 absolvenţi, dintre care 4.284 provin din promoţia 2014, restul fiind din seriile curente. Astfel, din numărul total al absolvenţilor care s-au înscris la bac, au fost respinşi 2.141 de elevi, dintre care 1.933 doar din promoţia 2014. Astfel, înainte de contestaţii, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Argeş este de 62,93%, rezultat care este peste media naţională, de 59,23%. Din cei 3.286 de candidaţi care au promovat examenul, 919 au luat medii între 6 şi 6,99, 942 de elevi între 7 şi 7,99, 892 de elevi între 8 şi 8,99, 528 de elevi între 9 şi 9,99, iar 5 elevi au avut media generală 10.
Ce rezulte au obţinut elevii de la liceele din Curtea de Argeş
Prima sesiune a bac-ului s-a desfăşurat la Curtea de Argeş în trei centre de examen structurate astfel: Centrul de examen de la colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, 249 candidaţi– unităţi şcolare arondate: C.N.V.V. – 219 elevi; Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe Vodă” – 30 elevi;Centrul de examen de la Liceul Tehnologic Forestier, 283 candidaţi – unităţi şcolare arondate: Liceul Tehnologi Forestier –  183 de elevi; Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” – 100 elevi; Centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, 237 candidaţi preconizaţi – unităţi şcolare arondate: Liceul Tehnologic Auto – 30 de elevi;  Liceul tehnologic „Ferdinand I” – 165 de elevi; Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” Domneşti – 42 elevi.
Şi în acest an cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat au fost obţinute la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”. Aici procentul de promovabilitate a fost de 98,14%. La examen au fost înscrişi 216 candidaţi din seria curentă, dintre care 4 nu au promovat, dar şi trei candidaţi din seriile anterioare, dintre care unul a fost respins. „Dintre cei care nu au promovat, doi elevi nu au obţinut media generală 6,00, iar alţi doi candidaţi nu au reuşit să obţină notă de trecere la Fizică”, a declarat Ştefana Florea, director C.N.V.V.. Cea mai mare medie, respectiv 10,00, a fost obţinută de Georgiana Bodea, în timp ce cea mai mică medie, 6,06, îi aparţine lui Constantin Mădălin Oancea.
  De la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă” din municipiul nostru s-au înscris la examen 30 de elevi, dintre care trei nu s-au prezentat, iar alţi şapte elevi au fost respinşi. Aici, procentul de promovabilitate a fost de 74,07%, iar cea mai mare medie a fost 9,78 şi a fost obţinută de Eusebiu Vlaicu. Cea mai mică medie, 6,06, a fost obţinută de Gabriel Alexandru Tomescu. 
La Forestier din cei 166 de candidaţi prezenţi, doar 39 au promovat
La Liceul Tehnologic Forestier din municipiul nostru din cei 183 de candidaţi înscrişi la examen, 17 nu s-au prezentat. Dintre cei care au susţinut bacalaureatul doar 39 au promovat, procentul de promovabilitate fiind de 23,4%. Aici, cea mai mare medie, 8,78, a fost obţinută de Alina Nicoleta Popa, iar cea mai mică, 6,00, a fost obţinută de Elena Denisa Ţugurin.
De la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” s-au înscris la bac 100 de elevi, dintre care 2 nu s-au prezentat, iar unul a fost eliminat din examen după ce a încercat să copieze. Astfel, dintre cei prezenţi, au promovat 54 de candidaţi, procentul de promovabilitate fiind de 55,67%. Aici Alexandra Mihaela Gâlcevoiu a obţinut cea mai mare medie 9,20, iar Cristina Georgiana Mocanu a avut cea mai mică medie, 6,00.
De la Liceul Tehnologic Auto s-au înscris la examen 30 elevi atât din seria curentă, cât şi din cele anterioare, dintre care trei nu s-au prezentat. Aici, 11 elevi au reuşit să promoveze examenul, procentul de promovabilitate fiind de 40,7%. Cea mai mare medie, 8,65, a fost obţinută de Alexandru Spiridon Milcă, iar cea mai mică, 6,11, îi aparţine elevei Ioana Maria Mohan.
La liceul Tehnologic „Ferdinand I” s-au înscris la examen 165 de elevi din promoţia curentă, dar şi din seriile anterioare. Dintre aceştia şase nu s-au prezentat, iar alţi 65 de elevi au fost respinşi, procentul de promovabilitate fiind 59,11%. Aici, media cea mai mare, 9,53 a fost obţinută de Cosmin Ionuţ Iosif, în timp ce Ionuţ Alexandru Teculescu a obţinut cea mai mică medie, 6,03.
De la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domneşti s-au înscris la examen 42 de candidaţi, dintre care trei nu s-au prezentat. Aici, 26 de elevi au fost respinşi, procentul de promovabilitate fiind 33,33%. Mădălina Ioana Drăguţ a obţinut cea mai mare medie, 9,55, iar Gabriel Alexandru Petrică a obţinut cea mai mică medie, 6,01.
Elevii care nu au fost mulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii. Acestea vor fi soluţionate până joi, 10 iulie, urmând ca vineri să se afişeze rezultatele finale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email