La Curtea de Argeş, bătaie pe posturi

Aproape 40 de locuitori ai municipiului Curtea de Argeş vor să facă parte din comisiile de votare la alegerile de anul viitor şi să fie operator calculator. CV-urile au fost trimise la STS, urmând ac această instituţie să facă selecţia

Autoritatea Electorală Permanentă caută operatori de calculator pentru cele 23.000 de tablete care vor fi utilizate la scanarea datelor alegătorilor din actul de identitate, în scopul prevenirii votului ilegal la alegerile care vor avea loc la anul.

Astfel, persoanele interesate să devină operator de calculator într-o secție de votare trebuie să transmită o cerere către AEP și să susțină o probă practică de examinare a competențelor, se arată într-o hotărâre a instituției. La Curtea de Argeş e nevoie de 25 de operatori, dar numărul doritorilor a fost mai mare, aproape 40.

Toate actele doritorilor au fost trimise la Bucureşti, iar selectarea operatorilor de calculator se va realiza pe baza examinării practice a utilizării noțiunilor de bază ale tehnologiei informației, a introducerii și validării datelor, precum și prelucrării acestora.

 

În plus, examinarea va consta și în utilizarea internetului, a poștei electronice și echipamentelor periferice, precum și în asigurarea confidențialității și securității datelor, se mai spune în actul normativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email