La Curtea de Argeş apa curge din asfalt

 

De peste o lună de zile, pe strada Cuza Vodă a apărut o fântână în asfalt. De fapt este un izvor din care curge apă limpede şi cristalină, aşa se vede pe asfalt, semn că e din cea pe care o plătim mai scump acum chiar decât luna trecută. Firicelul de apă se prelinge pe sute de metri şi se opreşte undeva pe un spaţiu verde. Ar fi un lucru bun, pentru că iarba şi florile sunt udate tot timpul, dacă apa nu ar fi plătită de noi toţi iar izvorul nu ar fi un semn că este o conductă spartă undeva.

 

Nu putem să nu ne gândim ce este sub asfalt şi sub bordură, cam în ce hal sunt conductele de apă, conducte schimbate de altfel atunci când au fost înlocuite, inevitabil, bordurile bune cu altele noi.

 

 

 

Avem senzaţia că ne fură toţi – la bordurile noi care seamănă perfect cu cele vechi, la apa care curge pe asfalt pe banii noştri, la câinii care ne muşcă dar care poartă triumfător crotaliul în ureche, semn să teoretic s-au băgat bani mulţi în el tocmai ca să nu ne mai muşte. Şi, din păcate, probabil că nu este o senzaţie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email