La Curtea de Argeş, 700 de absolvenţi de liceu vor susţine examenul de bacalaureat

Aproape 700 de absolvenţi de liceu din municipiul nostru, atât din promoţia curentă, cât şi din seriile anterioare, vor intra săptămâna viitoare în „febra” examenului de bacalaureat.
Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prima sesiunea a examenului de maturitate va începe în 10 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) care se va încheia pe 12 iunie. În perioada 11-13 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor ling¬vistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată, între 16-20 iunie, de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D). Între 23 şi 27 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).
Probele scrise de la bacalaureat încep din 30 iunie, cu proba la Limba şi literatura română, după care în 1 iulie se va susţine proba la Limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 2 iulie cu proba obligatorie a profilului şi în 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 8 -10 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.
Fondurile de protocol, interzise la BAC
Pentru eliminarea suspiciunilor în ceea ce priveşte corectitudinea desfăşurării examenului de bacalaureat, conducerea ISJ Argeş atrage atenţia că este interzisă colectarea de fonduri de protocol pentru membrii comisiilor din centrele de testare. „Vă informăm că se interzice cu desăvârşire colectarea sau favorizarea acţiunii de colectare a unor fonduri materiale sau băneşti de la candidaţi/părinţi sau de la orice persoană care are rude în rândul candidaţilor, fonduri care au ca destinaţie asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen. În acest sens vă rugăm să luaţi măsurile corespunzătoare conform cerinţelor metodologice”, se precizează într-un comunicat de presă remis de preşedintele comisiei de bacalaureat judeţene, prof. Constantin Biriboiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email