La Curtea de Argeş, 5400 de locuitori au peste 65 de ani

Centrul de voluntariat din Curtea de Argeş  funcţionează la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) şi este foarte solicitat. În evidenţele DAS sunt 5400 de persoane care au peste 65 de ani, din care 129 de persoane singure cu venituri mici. Primarul Panţurescu spune că aceştia primesc o dată pe săptămână vizita celor care le duc alimente, dar unii dintre ei au cerinţe ciudate. „Spre exemplu, cineva ne-a cerut Calgon pentru maşina de spălat şi au fost şi unele cereri despre care nici nu pot să vorbesc”, a mai spus edilul.

Municipalitatea a primit ajutor de la două asociaţii şi face 250 de pachete „cu produse de strictă necesitate şi alimente cu perisabilitate mai lungă”. Până acum la centru sunt 30 de voluntari iar DAS a primit telefoane şi de la alte persoane care vor să ajute şi care vor fi contactate când va fi nevoie.

„Primim câte 3,4 cereri de ajutor pe zi de la persoane vârstnice, vulnerabile, bolnave”, spune Mariana Moise, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială.

„Din cei 5400 de persoane care au peste 65 de ani am identificat 600. Se face destul de greu identificarea, întrucât am primit de la Casa de Pensii doar un nume şi o adresă. Vorbim la asociaţiile de locatari ca să-i identificăm. Din cei 600 pe care i-am găsit până acum, 129 nu au rude, sunt singuri, şi le-am dus mâncare de la Primărie, iar pentru  unii am cumpărat mâncare cu banii lor şi le-am dus-o acasă. Am avut 255 de izolaţi la domiciliu, acum mai sunt 95 în evidenţe. Din aceştia am ajutat 30, am făcut cumpărături pe banii lor sau le-am dus noi. Oamenii sunt receptivi, ne spun dacă au nevoie sau că ne vor solicita atunci când vor avea nevoie. Spre exemplu, pe o persoană am ajutat-o de patru ori”, a mai spus şefa DAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email