La Curtea de Argeş, 35 de locuinţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren

În casa unui cetăţean plecat din ţară s-a proptit un val de nămol, şi nimeni nu ştie unde e ca să-l anunţe – Constantin Tănase, de pe strada Râmnicu Vâlcea, sună la Primărie!
Ploile de săptămâna trecută au făcut ravagii la Curtea de Argeş. Primarul Nicolae Diaconu a prezentat o statistică a pagubelor, precizând că 35 de gospodării au fost afectate de inundaţii şi alunecări de teren. „De pe 5 şi până pe 7 mai au avut probleme 15 gospodării, în primele două zile, apoi încă 20, din toate zonele. Au fost inundate subsolurile şi beciurile caselor. Au avut loc alunecări de teren pe strada Râmnicu Vâlcea, acolo unde avem un caz ceva mai deosebit, în sensul că în locuinţa în construcţie a lui Constantin Tănase s-a proptit un mal de pământ şi nu am putut evalua gravitatea pentru că dl. Tănase şi familia sa sunt plecaţi din ţară şi nu ştim unde să-l găsim. Apoi au avut loc alunecări pe străzile Rozelor, alunecarea de teren progresând spre case, şi pe Izvorului, unde alunecarea de teren a antrenat şi arbori, a blocat pârâul de la baza dealului şi i-a deviat cursul prin curtea unei proprietăţi”, a declarat primarul.
Trei drumuri asfaltate în acest an au avut de suferit 
Unele dintre străzile asfaltate cu fonduri europene s-au rupt, a mai spus primarul. „Pe strada Ghioceilor s-a rupt carosabilul în două locuri, s-au prăbuşit taluzul şi acostamentul, la fel şi pe Progresului, unde drumul de acces către sediul societăţii de salubritate a fost erodat. Probleme au mai fost pe Victoriei, Făgetului şi Valea Sasului”, a declarat edilul. Străzile asfaltate cu fonduri europene vor fi reparate din aceiaşi bani, cei prevăzuţi în proiect la „cheltuieli diverse şi neprevăzute”. „Problema nu este că nu vor fi reparate de constructor, problema este cu consolidarea lor”, a precizat Diaconu.
El a mai spus că „o să evaluăm pagubele şi o să încercăm să găsim o alocare bugetară ca să rezolvăm toate aceste probleme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email