La Curtea de Argeş, 300 de absolvenţi s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat

Începând de astăzi, aproape 300 de absolvenţi de liceu din municipiul nostru, dar şi din comunele arondate, intră din nou în focul examenelor. Astfel, sunt aşteptaţi în sălile de examen pentru a-şi verifica cunoştinţele şi pentru a demonstra că de această dată sunt mai bine pregătiţi, candidaţii care nu au reuşit să obţină note de trecere în sesiunile anterioare sau cei care nu au intrat în testări din cauza corigenţelor.
Potrivit calendarului sesiunii de toamnă, în 18 – 19 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-20 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 21-22 august – evaluarea competenţelor digitale. Din 25 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată în 26 august de Limba şi literatura maternă, 27 august – proba obligatorie a profilului şi 29 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 1 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. În perioada 2-3 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 4 septembrie vor fi afişate rezultatele finale ale examenului.
Două centre de examen în municipiul nostru
La nivelul municipiului nostru, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş (ISJ) a stabilit două centre de examen pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalureat din acest an, unde vor susţine testările absolvenţii din Curtea de Argeş, Domneşti şi Corbeni. „A fost stabilit un centru de examen la Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, unde vor susţine examenul elevii de la liceul gazdă, dar şi cei de la Liceul Tehnologic Auto şi de la Liceul din Domneşti. Cel de-al doilea centru de examen a fost stabilit la Liceul Tehnologic Forestier. Aici vor susţine testările candidaţii de la Forestier, de la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, cei de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” şi cei de la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă” Basarab””, a declarat prof. Constantin Biriboiu, inspector şcolar general adjunct. Totodată, potrivit acestuia, proba de evaluare competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfăşura tot în două centre de examen, respectiv la Liceul Tehnologic Auto şi la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”.
Cine trebuie să plătească taxă pentru susţinerea examenului
Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Însă, de la a treia încercare, elevii trebuie să plătească o taxă de participare la probele pe care le susţin. Valoarea taxei de înscriere pentru o nouă sesiune, stabilită de Ministerul Educaţiei pentru acest an, este de 230 de lei pentru susţinerea tuturor probelor. Dacă nu vor participa la tot examenul, suma pe care aceştia trebuie să o plătească pentru susţinerea unei singure probe este de 39 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email