La Curtea de Argeş, Spitalul nu are bani să angajeze medici

Absolvenţii de medicină care nu au promovat examenul de rezidenţiat au de acum o şansă în plus la angajare, însă la Curtea de Argeş spitalul municipal nu poate să angajeze astfel de tineri, din motive strict financiare.
Medicii cu competenţe limitate (aşa sunt numiţi cei fără rezidenţiat) îşi vor desfăşura activitatea sub supravegherea unui medic specialist şi vor primi salarii la nivelul unui medic stagiar. Ei vor putea îndeplini anumite sarcini în acordarea asistenţei medicale, ca de exemplu examinarea şi triajul pacienţilor, adică înregistrarea datelor personale şi de contact ale pacientului, înregistrarea motivului prezentării, efectuarea examenului obiectiv pe aparate şi sisteme. De asemenea, vor întocmi şi completa fişa de observaţie la internare şi vor informa pacientul cu privire la particularităţile bolii şi terapia recomandată, respectând indicaţiile medicului supraveghetor. Salarizarea se va face la nivelul funcţiei de medic stagiar, în condiţiile legii. Fondurile necesare în acest sens se vor asigura de către unitatea sanitară unde sunt încadraţi. „Practic munca lor este una asemănătoare asistentelor medicale”, precizează dr. Ionela Dăneţ, managerul spitalului municipal Curtea de Argeş. Şi această problemă financiară nu este singura pe care o are spitalul.
Unitate medicală de gradul IV
Este oficial, Spitalul Municipal Curtea de Argeş a primit zilele trecute prin ordin al ministrului gradul IV de clasificare, dar aceasta nu aduce nimic nou în sistemul medical de la Curtea de Argeş. „Am primit oficial notificarea pentru categoria a IV-a. Nu este o surpriză pentru noi, cei din sistem. La ora actuală aici ne situăm, la un nivel de competenţă bazal. Pentru a aspira la o categorie superioară aveam nevoie de existenţa mai multor secţii cum ar fi cele de Boli Infecţioase, Nefrologie, Pneumologie şi Urologie, care să fie adăpostite în clădiri separate. Sigur, pentru Pneumologie puteam face un contract de colaborare cu Spitalul de la Valea Iaşului, care ar îndeplini toate cerinţele legale, inclusiv distanţa mai mică de 5 kilometri. Dar ce ne facem cu celelalte secţii?… În perspectivă aspirăm spre un statut superior, chiar am discutat cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Constantin Panţurescu, pe această temă şi am stabilit o anume strategie. În primul rând am avea nevoie să găsim medicii specialişti pentru respectivele secţii, care să fie dispuşi să vină la Curtea de Argeş. Dacă i-am avea, am putea obţine de la minister suplimentarea de paturi”, declară managerul spitalului, dr. Ionela Dăneţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email