La Curtea de Argeş, absolvenţii de facultate intră direct în şomaj

În această perioadă, în zona municipiului Curtea de Argeş nu există niciun loc de muncă pentru absolvenţii cu studii superioare. „Din păcate, în municipiul nostru nu prea sunt locuri de muncă vacante pentru absolvenţii de facultate. Pentru cele mai multe posturi disponibile se cer studii medii sau cursuri de calificare”, ne-au spus reprezentanţii Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM). Tinerii argeşeni care au terminat facultatea în acest an, dar nu şi-au găsit un loc de muncă, pot depune la sediul ALOFM dosare pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj. Astfel, aceştia pot primi un ajutor financiar în valoare de 50% din salariul minim brut pe ţară, pentru o perioadă de 6 luni de zile. „Absolvenţii care doresc să beneficieze de ajutorul de şomaj trebuie să se înscrie în evidenţa ALOFM în maxim 60 de zile de la finalizarea studiilor, ca şomer neindemnizat şi care se află în căutarea unui loc de muncă. După ce trec 60 de zile se depune dosarul prin care se solicită acordarea de indemnizaţiei de şomaj. Cei care nu se prezintă în 60 de zile riscă să piardă ajutorul de şomaj”, a spus Marius Bărbulescu, şeful ALOFM.

Acte necesare pentru ajutorul de şomaj

Indemnizaţia de şomaj este bine venită pentru tinerii care sperau să se angajeze în această perioadă. Lipsa de experienţă, dar şi oferta cu locurile de muncă disponibile sunt câteva dintre lucrurile care le stau în cale absolvenţilor, care se află în căutarea unui loc de muncă. „Am terminat facultatea la Piteşti, la specializarea de Administraţie Publică. Am început să mă interesez de locuri de muncă, dar nu sunt prea multe oportunităţi. Sincer mi-aş dori să găsesc un loc de muncă în orice domeniu, nu vreau neapărat administraţie publică. Am văzut că foarte mulţi sunt concediaţi aşa că sigur nu se vor face angajări. O să depun şi eu actele pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj până găsesc un loc de muncă. Sunt buni şi aceşti bani”,  Andrei Neagoe, un tânăr absolvent din Curtea de Argeş.
Cu siguranţă, în municipiul nostru mai sunt foarte mulţi tineri care se află în această situaţie şi pentru care ajutorul de şomaj reprezintă unica posibilitate. Însă, odată cu încheierea perioadei de acordare a ajutorului de şomaj, probabil că tinerii se vor afla într-o situaţie foarte grea, având în vedere oportunităţile de angajare. Pentru a primi ajutorul de şomaj absolvenţii trebuie să se prezinte la sediul ALOFM cu următoarele acte:
n copie după cartea de identitate  n copie după certificatul de naştere n copie după certificatul căsătorie (acolo unde este cazul) n copie după diploma de absolvire a studiilor  n adeverinţă medicală din care să rezulte că este apt de muncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email