La Corbeni, miliarde date de Primărie pentru lucrări inexistente

Raportul Curţii de Conturi asupra rezultatelor financiare ale unităţii administrativ teritoriale Corbeni arată proporţiile unui dezastru. Într-o comună nu tocmai mică dar nici chiar mare s-au plătit sume enorme pentru lucrări despre care Curtea spune că nu au fost executate. Mai întâi, însă, raportul spune că „nu au fost stabilite, evidențiate și urmărite la încasare, în toate cazurile, taxele pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică datorate de către comercianţi, fiind estimate în timpul misiunii venituri suplimentare totale de timpul misiunii venituri suplimentare totale de 12.919 lei”.

 Apoi, „s-a plătit necuvenit suma estimată de 46.574 lei, reprezentând contravaloarea cantităților de lucrări, acceptate la plată, decontate dar neexecutate la obiectivele „Reabilitare prin asfaltare drum comunal Oeștii Ungureni –centru Comuna Corbeni Jud. Argeș”, respectiv „Reabilitare prin asfaltare drum comunal DC 254 Comuna Corbeni Jud. Argeș”.

Probleme cu banii de canalizare şi pentru reabilitarea drumurilor

De asemenea, „s-a plătit necuvenit suma estimată de 105.788 lei, reprezentând contravaloarea cantităților de lucrări acceptate la plată, decontate dar neexecutate la obiectivul de investiții ”Execuție racorduri individuale de canalizare Comuna Corbeni” pe de o parte și respectiv lucrări decontate cu nerespectarea prevederilor legale şi contractuale, pe de altă parte.

Au fost efectuate plăți nelegale, în sumă estimată de 287.185 lei, reprezentând contravaloarea cantităților de lucrări acceptate la plată, decontate dar neexecutate la obiectivul de investiții „Sistem centralizat de canalizare în satele Oeștii Ungureni și Oeștii Pământeni în comuna Corbeni, județul Argeș”.

Au fost efectuate plăți nelegale în sumă estimată de 1.128 lei reprezentând contravaloarea contribuției la Fondul de risc inclusă în situațiile de lucrări întocmite, peste nivelul prevazut de reglementarile legale în vigoare și a cantităților de lucrări acceptate la plată, decontate dar neexecutate la obiectivul de investiții „Reabilitare drum comunal DC 296, comuna Corbeni, județul Argeș”.

Raportul Curţii mai scrie că „nu au fost aplicate corect procedurile legale pentru atribuirea contractelor privind achiziţiile publice de lucrări la obiectivul de investiții „Reabilitare prin asfaltare drumuri comunale” din Comuna Corbeni, județul Argeș, în anul 2014”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email