La Corbeni, 150 de copii au primit ghiozdane pline pentru şcoală de la oameni cu suflet mare

A fost sărbătoare mare la Căminul Cultural din Corbeni joi. Copii îmbrăcaţi în costume populare au cântat şi au dansat ca semn de mulţumire pentru câţiva tineri care i-au ajutat să înceapă şcoala cu bine. 150 de şcolari şi preşcolari au primit ghiozdane pline cu tot c ele trebuie pentru şcoală, ba chiar şi jucării. Asociaţia EPCA- Educație pentru copii și adulți, a organizat la Corbeni a doua ediție  a proiectului „Un ghiozdan pentru un copil sărman”, proiect prin care au dus în localitatea argeşeană 150 de ghiozdane.  Florentina Dan, Claudia Sfătuţă şi Adriana Mihaela Pandele, trei tinere cu suflet mare, reprezentante ale Asociaţiei, au adunat obiecte pentru copii şi le-au dus acolo unde a fost nevoie de ele. „Am înfiinţat Asociaţia anul trecut, şi vrem să ajutăm copiii din mediile defavorizate să-şi continue educaţia, să încercăm să prevenim abandonul şcolar. Dna. Gagiu a fost ajutorul nostru în Corbeni, dânsa ne-a ajutat cu numele și clasa copiilor care ar avea nevoie de un ajutor la începutul anului şcolar, iar persoanele care au donat și-au ales un copil și i-au cumpărat cele necesare pentru școală”, ne-a spus Florentina Dan.

Proiecte mari pentru oameni mici

„Avem diverse proiecte, toate sunt pe educaţie, aşteptăm sponsorizări ca să putem continua. Vrem să ajungem cu diverse cursuri de dezvoltare personală, de dezvoltare prin artă la aceşti copii”,  a completat Claudia Sfătuţă.

La Corbeni, proiectul a fost un succes. Copiii, însoţiţi de părinţii lor, au aşteptat să primească ghiozdanele, iar feţele lor reflectau bucuria când îl puneau în spate . Toate erau noi, de cea mai bună calitate, iar numele copiilor era scris pe fiecare în parte.

Florin, elev în clasa a cincea, se uita curios la ceea ce primise, şi parcă nu se îndura să desfacă folia în care ghiozdanul era împachetat. „O să îl dechid acasă, să văd ce e în el, e foarte frumos”, ne-a mărturisit copilul îmbrăcat frumos în costum popular. Lângă el, un coleg avea o nelămurire. „Nu ştiu de ce am primit o maşină de jucărie, că eu nu mă mai joc, dar am un frate mai mic şi o să îi dau maşina lui”, îşi făcea calculele copilul.

Alte fetiţe şi băieţei scormoneau fericiţi prin ghiozdane, încântaţi de creioanele, stilourile, caietele, riglele şi toate celelalte minunăţii care îi vor ajuta să ănceapă şcoala bine. „La anul, când o să venim din nou,o să vrem să vedem şi carnetele de note. Trebuie să învăţaţi bine”, le-au spus celor mici Florentina şi Claudia.

Ioana Gagiu este doamna din Corbeni care a început să-i ajute pe copiii sărmani fără să aibă vreo asociaţie sau altceva, doar un suflet mare. Acum, Ioana Gagiu reuşeşte să ajute mai mulţi copii cu ajutorul Asociaţiei EPCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email