La complexul de nataţie vor lucra doi salvamari

În aceste zile se lucrează intens la complexul de nataţie, despre care autorităţile locale susţin că va fi gata pe 24 aprilie, termenul trecut în actul adiţional încheiat la contract. Iniţial, termenul de finalizare era luna noiembrie 2018.

„Până în data de 24 aprilie apa va fi pusă în bazine, numai că va trebui să facem şi punerea în funcţiune, care excede procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor”, ne-a spus Bogdan Gheorghe, patronul firmei care se face lucrarea. „Trebuie să facem probele de instalaţie, să aducem apa în parametri, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii, şi cred că toate probele astea nu pot să depăşească mai mult de 7 – 10 zile. Pe la începutul lui mai, cam atunci se termină”, spune Bogdan Gheorghe. Firma care construieşte complexul de nataţie trebuie să se ocupe de instruirea personalului care va lucra acolo. „Tot noi, în momentul în care va fi organigrama aprobată şi persoanele angajate, vom face instruirea. Oricum, acum este o persoană desemnată de Primărie care lucrează cu noi tocmai pentru a putea să devină ulterior responsabilul cu piscina, să cunoască instalaţiile, şi aşa mai departe”, ne-a mai spus Bogdan Gheorghe.

Acum lucrările se fac într-un ritm mult mai alert, a precizat el, pentru că sunt la interior şi s-a depăşit etapa fundaţiei, cea mai problematică, din cauza studiului geo care a fost refăcut de trei ori.

Un bazin e gata

Sunt două bazine, unul mai mare decât celălalt. Bazinul mai mic  e aproape gata, cu mebrană din PVC. „Se lucrează la vestiare, trecem la bazinul doi, nu mai sunt multe lucruri de făcut”, ne-a arătat Bogdan Gheorghe.

Complexul de nataţie va avea aşadar două bazine, vestiare, o zonă de aşteptare pentru părinţii care îşi adus copiii la înot, o saună, recepţie şi cabinet medical. Circuitele sunt bine delimitate şi totul respectă normele în vigoare, ne asigură Bogdan Gheorghe. Primarul Constantin Panţurescu spunea că vor lucra acolo şapte persoane, iar constructorul a precizat că vor fi doi salvamari. Personalul va fi completat cu o femeie de serviciu, un responsabil tehnic, un administrator, o persoană la recepţie, un instructor de înot, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email