La complexul de nataţie vor lucra 13 persoane

Complexul de nataţie ar fi trebuit să fie gata în aprilie, dar nici acum lucrările nu au fost finalizate. La începutul lunii mai, reprezentanţii Compartimentului Investiţii din Primărie ne spuneau că „față de documentațiile deținute, constructorul nu s-a încadrat în termenele angajate (20.04.2019). Opinia noastră, a Compartimentului  Investiții, este că inaugurarea se va face în a doua jumătate a lunii iunie 2019”.

Complexul de nataţie trebuia finalizat pe 24 aprilie, conform actului adiţional încheiat la contractul iniţial. Cum termenul a fost depăşit, constructorul plăteşte penalităţi de întârziere, spun cei de la Investiţii.

După ce va fi dat în folosinţă, de administrarea complexului de nataţie se va ocupa Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC). „La bazin e nevoie de mai mulţi angajaţi, conform legii, un administrator care să se ocupe de calitatea apei, să ia probe cât mai des, de salvatori, care să acorde primul ajutor, de un cadru tehnic, casier, om de serviciu, în total cinci persoane pe o tură. Cum nu cred că va fi deschis doar de luni până vineri de la 8 la 4, e nevoie de două ture. Cam 12 – 13 persoane vor trebui să lucreze acolo”, a spus Ioan Ghiţă, directorul Serviciului de Gospodărie.

Problema este că Serviciul nu are acum personal suficient şi nici calificat, dar cum a fost externalizată paza la SPGC, cei 11 paznici vor fi concediaţi iar în locul lor vor fi angajate alte persoane care vor lucra la bazin. De paza sediului şi a celorlalte obiective pe care Serviciul le are în administrare se va ocupa firma care va căştiga licitaţia anunţată pentru acest serviciu, valoarea estimată a contractului de pază fiind de peste 400.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email