La Şcoala Generală „Mircea cel Bătrân”, Profesori acuzaţi că privilegiază copiii pe care îi au la meditaţii

Fenomenul meditaţiilor este unul de amploare în învăţământul românesc. Foarte mulţi părinţi apelează la meditaţii pentru pregătirea suplimentară a copiilor din diferite motive. Astfel, în timp ce unii dintre părinţi spun că îşi trimit copiii la meditaţii tocmai la solicitarea dascălilor, alţii sunt de părere că prin instruirea particulară notele din carnet vor fi mai mari. Matematica şi limba română rămân cele mai solicitate materii în cazul meditaţiilor.
Acuzaţiile părinţilor
Însă, o dată cu tendinţa de a plăti ore în plus, la meditaţii, inevitabil apar şi problemele. Mai mulţi părinţi consideră că elevii care fac meditaţii chiar cu profesorul care predă la şcoală sunt avantajaţi de acesta, ceea nu este normal faţă de ceilalţi elevi care nu fac ore de pregătire suplimentară. O astfel de situaţie ne-au semnalat şi mai mulţi părinţi ai căror copii învaţă la Şcoala Generală „Mircea cel Bătrân” din municipiul nostru. Aceştia ne-au spus că elevii care fac ore de pregătire cu profesorii de matematică Adriana Niţă şi Nicolae Niţă sunt privilegiaţi de dascăli şi primesc note mai mari. De asemenea, părinţii mai spun că la concursurile şcolare participă doar elevii care plătesc meditaţii acestor profesori. „De la Şcoala Generală „Mircea cel Bătrân” participă la olimpiade doar elevii care plătesc meditaţii familiei Niţă. Ceilalţi elevi, chiar dacă sunt foarte buni, primesc deliberat note mici. Şi părinţii şi ceilalţi profesori cunosc situaţia, dar adoptă poziţia struţului. La testări se dau subiectele făcute acasă la doamna Niţă cu o seară înainte special pentru favoriţii ei. Dacă unii copii rezolvă foarte bine iau nota 6,5 pentru că n-au folosit metoda ei. Dacă copiii protestează, 6,5 devine 5,5 pentru, reţineţi, problemă rezolvată corect. (…) Are peste 100 de copii împreună cu soţul la uzina de meditaţii de la Valea Danului. Ruşine părinţi! Prin tăcerea voastră nu realizaţi răul pe care îl faceţi copiilor pe care pretindeţi că îi iubiţi. Iar cei care îi meditează la aceşti profesori sunt inconştienţi de-a binelea. La ce daţi bani fraţilor dacă ei sunt opriţi la clasă după testare şi li se scrie pe tablă rezultatul?”, ne scrie un părinte al cărui copil învaţă la Şcoala Mircea cel Bătrân.
Ce spune conducerea instituţiei de învăţământ
Cu toate acestea, până acum, conducerea instituţiei de învăţământ nu a primit nicio sesizare scrisă de la părinţii elevilor care se consideră nedreptăţiţi. Mai mult decât atât, reprezentanţii unităţii şcolare apreciază activitatea didactică pe care o desfăşoară profesorii Adriana Niţă şi Nicolae Niţă. „Pentru profesori cel mai bine vorbesc rezultatele. Elevii dânşilor au obţinut note foarte mari atât la concursurile şi olimpiadele şcolare la care au participat cât şi la evaluarea naţională. De asemenea, domnul Niţă în fiecare duminică, între orele 08:30 – 12:00, vine la şcoală şi face meditaţii cu elevii gratuit. Noi îi apreciem pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea. Până în acest moment nu am primit nicio sesizare scrisă de la părinţi elevilor care învaţă la această şcoală. Recomandarea mea este ca atunci când un părinte este nemulţumit să vină şi să discute cu profesorul respectiv, pentru că numai aşa se poate afla adevărul”, ne-au declarat reprezentanţii conducerii instituţiei de învăţământ.
Ce spune profesorul acuzat
La rândul său, profesorul Nicolae Niţă a caracterizat aceste acuze îndreptate împotriva sa ca fiind undele nefondate. „Din punctul meu de vedere aceste acuze sunt nefondate. Munca mea se vede cel mai bine prin rezultate. Faptul că am un număr foarte mare de elevi la pregătire, înseamnă că părinţii mă apreciază şi sunt mulţumiţi de mine. Consider că orice părinte care are nemulţumiri, decât să posteze injurii, se poate adresa conducerii şcolii. Dacă dânşii consideră că problema nu se rezolvă se pot adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean sau Ministerului, iar activitatea noastră poate fi verificată”, a spus Nicolae Niţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email