La Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin” s-a născut viitorul Dobrin!


„Fotbalişti ca Dobrin nu se vor mai naşte niciodată”, s-a spus despre cel mai iubit şi cel mai valoros fotbalist român din toate timpurile, Nicolae Dobrin. Şi jucători precum Gicu Dobrin, ales cel mai bun fotbalist român de trei ori, n-au mai apărut. Până acum. Şi unde? Tocmai la Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin”!

Oltenaşul de 13 ani

Este un puşti. Gheorghiţă Constantinescu. Oltenaş născut la 10 noiembrie 1996 în comuna Valea Mare, la 8 kilometri de Slatina. A început să joace fotbal încă de la vârsta de 5 ani. Apoi a fost luat la Şcoala de Fotbal a lui Răzvan Raţ, iar din primăvara anului 2009 a venit la Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin”.

„Vreau să ajung ca domnul Dobrin”

„Am văzut o casetă cu domnul Dobrin când juca la F.C. Argeş şi la lotul naţional. Am ameţit de fericire, şi de atunci vreau să joc aşa ca el… Tata mi-a povestit despre domnul Dobrin; se ducea de la Slatina la meciurile în care juca, doar ca să-l vadă. La fel mi-au povestit şi antrenorii pe care i-am avut până acum. Ca domnul Dobrin n-a fost nimeni, şi eu vreau să ajung ca el”, spunea Gheorghiţă  Constantinescu, cel căruia i se spune Ghiţă.

„Are o tehnică extraordinară”

Antrenorul său de la Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin”, Cristi Ionescu, spune despre cel care îi calcă pe urmele marelui fotbalist român: „Are o tehnică extraordinară, un control incredibil al mingii. Sunt calităţi native. Gândeşte spontan şi este permanent cu capul sus. Poate juca pe orice post la mijlocul terenului, şi chiar atacant”. „Micul Dobrin” are o tehnică desăvârşită, şi jonglează mingea precum un artist. Recordul său la jonglat mingea pe un picior este de 1.500 de lovituri consecutive!

A fermecat-o pe doamna Gica Dobrin din prima clipă

Doamna Gica Dobrin a fost cea care a decis să-l ia pe Ghiţă la Şcoala de Fotbal „Nicolae Dobrin” pe care o conduce după dispariţia soţului ei. „Chiar dacă este micuţ, am decis să-l luăm la şcoala noastră de Fotbal. Ghiţă ne-a fost recomandat de Răzvan Raţ, iar atunci când l-am văzut jucând am rămas plăcut surprinsă, pentru că parcă l-am revăzut pe Gicu jucând! Am decis imediat să-l luăm la noi”, spunea doamna Dobrin. „Micul Dobrin”, sau Georghiţă Constantinescu, seamănă şi la fizic cu Nicolae Dobrin. Este blond, are ochi albaştri, şi este uscăţiv aşa cum era în copilărie Dobrin.

L-a cunoscut pe marele Dobrin pe o casetă

„Atunci când l-am văzut pe casetă pe domnul Dobrin când avea mingea şi se uita în stânga şi o dădea în dreapta, eram cel mai bucuros. Mi-am zis că aşa trebuie să fac şi eu. Şi o să fac. L-am cunoscut pe domnul Dobrin pe casetă, şi vreau să driblez, să pasez şi să dau goluri aşa cum dădea Maestrul”, mai spune Ghiţă Constantinescu.

A sărutat primul trofeu al lui Nicolae Dobrin

Micuţul fotbalist mai ştie că Nicolae Dobrin a fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al anului în 1968, 1969 şi 1972. Doamna Gica Dobrin i-a arătat primul trofeu de cel mai bun fotbalist român obţinut de Nicolae Dobrin, iar Ghiţă Constantinescu l-a luat emoţionat în mâini şi l-a sărutat cu drag. „Îi promit domnului Dobrin că voi lua şi eu acest trofeu atunci când voi fi mare!”.

„Nu-l mai puteam opri”

„După ce micuţul fotbalist a văzut caseta cu meciuri în care juca Dobrin, n-am mai scăpat de el, pentru că dorea să joace la Şcoala de Fotbal <Nicolae Dobrin> . L-am adus la Piteşti şi i-am spus doamnei Dobrin să îl testeze şi dacă merită să-l ia, pentru că eu nu-l mai puteam opri să nu joace fotbal”, spunea tatăl jucătorului, Marian Constantinescu.

Elevul Ghiţă dintr-a şaptea

Ghiţă este elev în clasa a şaptea la Şcoala 16 din Piteşti, şi învaţă foarte bine. Vine duminica seara la Piteşti de acasă, şi pleacă vinerea seara înapoi acasă. Nu lipseşte de la antrenamente şi aşteaptă să joace fiecare meci cu multă înfrigurare. Joacă cu numărul 8 pe tricou pentru că a rămas impresionat de moartea handbalistului Marian Cosma. „Acum joc cu numărul 8, dar când voi fi mare voi juca cu numărul 10 ca domnul Dobrin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email