La Clubul Iubitorilor de Cultură, O tânără profesoară a lansat un studiu dedicat operei lui Camil Petrescu

Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din municipiul nostru a găzduit, zilele trecute, întâlnirea din această lună a Clubului Iubitorilor de Cultură. La eveniment, alături de Marian Ghiţă, cel care coordonează aceste reuniuni culturale, au mai participat Simona Hirică, directorul instituţiei gazdă, academicianul Gheorghe Păun, dar şi alte personalităţi locale. De această dată protagoniştii întâlnirii au fost Cosmina Andreea Roşu, o tânără autoare, şi Emil Talianu, unul dintre cei mai importanţi dascăli giurgiuveni din ultimele decenii.
Astfel, prima parte a evenimentului a fost dedicată Cosminei Andreea Roşu, care a lansat şi în municipiul nostru volumul „Jocul antinomiilor şi disoluţia personajului camilpetrescian”, un studiu dedicat operei scriitorului Camil Petrescu. „În primul rând mă bucur nespus că am ajuns la Curtea de Argeş, un oraş minunat şi cu mulţi iubitori de frumos. Când am început să scriu cartea, din superstiţie, nu am spus nimănui ce vreau să fac. Practic, acest volum este o dezvoltare a lucrării mele de licenţă, însă îmi este foarte drag pentru că este vorba despre piesele de teatru scrise de Camil Petrescu. Din punctul meu de vedere personajele acestuia oferă o sursă inepuizabilă de discuţii. Volumul este un studiu amănunţit, în cadrul căruia am vrut să disec personajele”, a declarat Cosmina Andreea Roşu. Despre volumul tinerei autoare a vorbit şi dascălul Emil Talianu. „Lucrarea Cosminei este una de mare curaj, mai ales că reprezintă debutul acesteia. Autoarea bate la porţile afirmării cu un eseu, ceea ce ne arată o mare îndrăzneală. Dacă citiţi aceste volum veţi înţelege lucruri de excepţie”, a declarat dascălul giurgiuvean. 
Programul reuniunii culturale a continuat cu lansarea volumului „Eminescu şi Giurgiu”, volum ce aparţine scriitorului Emil Talianu. Cunoscut drept cel mai important eminescolog din judeţul Giurgiu, în peste 40 de ani de carieră, acesta s-a remarcat şi ca un dedicat om de cultură. De-a lungul timpului acesta a scris trei cărţi dedicate poetului Mihai Eminescu, de care a fost cu adevărat fascinat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email