La Centrul „Sf. Justinian” s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 1 octombrie, a fost marcată şi de argeşenii înscrişi la Centrul de zi „Sfântul Justinian”, din municipiul nostru, printr-o serie de acţiuni coordonate de Ramona Orăşeanu, asistent social în cadrul centrului.
Astfel, ieri, vârstnicii au primit vizita elevilor de la Şcoala Gimnazială „Basarab I”, care au susţinut un program artistic, ce a cuprins mai multe cântece şi poezii. „Pentru a marca această zi cum se cuvine am organizat o masă festivă la centru, iar copiii de la şcoala „Basarab I”, însoţiţi de doamna profesoară Anca Popescu, ne-au prezentat un program artistic minunat. În acelaşi timp cei 20 de beneficiari din cadrul centrului au participat la activităţi recreative şi de socializare”, a declarat Ramona Orăşeanu.
Totodată, vârstnicii înscrişi la Centrul „Sf. Justinian” au organizat în holul primăriei Curtea de Argeş o expoziţie în cadrul căreia au prezentat o serie de obiecte realizate manual din materiale reciclabile. „Scopul acestei acţiuni a constat în promovarea integrării sociale a persoanelor cu handicap ca cetăţeni activi, reducerea gradului ridicat de marginalizare sau excludere a persoanelor cu dizabilităţi, prin conştientizarea calităţilor şi abilităţilor acestora”, au spus reprezentanţii Centrului „Sf.Justinian”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email