La Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, S-a deschis Salonul de primăvară al pictorilor amatori din judeţul Argeş

La Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, vernisajul Salonului de primăvară al pictorilor amatori din judeţul Argeş. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş (CJCPCT) în colaborare cu Centrul de Cultură şi Arte. Astfel, la vernisaj au participat Sorin Mazilescu, director CJCPCT, Simona Hirică, directorul instituţiei gazdă, consilierul judeţean Radu Dumitrache, artistul plastic Traian Duţă, consilierul local Ştefan Dumitrache, dar şi alte personalităţi ale judeţului.
„Mă bucur că suntem astăzi prezenţi la deschiderea unei noi ediţii a Salonului de Primăvară al pictorilor argeşeni amatori, care a fost înfiinţat în anii ’80. Ne dorim, ca prin intermediul acestei acţiuni, să promovăm oameni şi mai ales tineri talentaţi. În decursul anilor foarte mulţi artişti s-au evidenţiat în cadrul acestei manifestări şi s-au bucurat de mult succes apoi”, a spus Sorin Mazilescu. La rândul său Traian Duţă i-a felicitat pe cei care au şi-au expus lucrările în cadrul acestei expoziţii. „Vreau să mulţumesc organizatorilor pentru că ne dau ocazia să ne revedem cu prilejul acestui eveniment. Însă, în primul rând îi felicit pe cei care au expus aceste lucrări, care trebuie să recunosc, sunt mai deosebite de la an la an”, a spus maestrul Traian Duţă. Ca în fiecare an, şi de această dată a fost oferit un premiu pentru cea mai bună lucrare, care i-a revenit Alinei Maria Dobrică, de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti.
La finalul vernisajului câţiva tineri talentaţi din municipiu au susţinut un scurt recital muzical, ce s-a bucurat de aprecierea celor prezenţi.  În cadrul expoziţiei sunt prezentate lucrări ale artiştilor plastici de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti, de la Cenaclul „I.D. Negulici” din Câmpulung Muscel, dar şi din municipiul nostru. Lucrările vor poposi pe simezele Centrului de Cultură şi Arte timp de două săptămâni de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email