La Băiculeşti – Organizație de protejarea intereselor locuitorilor comunei în relațiile cu autoritățile locale

Sâmbătă, la Băiculeşti a avut loc o adunare cetăţenească în care locuitorii comunei au cerut autorităților publice locale să poată plăti impozitele prin bani sau prin muncă în folosul comunității. Nu au fost prezenţi primarul şi viceprimarul, ci doar un consilier local, Costin Georgescu. Acesta a subscris și încurajat inițiativa legislativă propusă, promițând că o va prezenta Consiliului Local în forma definitivă.
„Mai mult decât a nu se prezenta, Primăria prin angajații săi a dus o agresivă campanie de descurajare a prezenței locuitorilor comunei Băiculești la o întrunire ce avea drept scop informarea localnicilor asupra drepturilor lor, îngrădind astfel împotriva oricărei legi dreptul cetățenilor la informare”, potrivit organizatorilor.
În decursul discuțiilor ce au durat mai mult de 6 ore, cetățenii prezenți au semnalat numeroase nereguli ale funcționării primăriei locale. Participanții la reuniune au decis înființarea unei organizații având ca scop protejarea intereselor locuitorilor comunei în relațiile cu autoritățile publice locale și dezvoltarea economică a regiunii.
Viceprimarul din Băiculeşti, Marian Anghel, ne-a spus, joi, că nici el şi nici primarul Nicolae Dragnea nu fuseseră invitaţi la adunare, ci aflaseră de organizarea ei din ziarul nostru. Mai mult, viceprimarul Anghel spune că este imposibil ca locuitorii unei unităţi administrativ teritoriale să-şi achite taxele şi impozitele prin muncă în folosul comunităţii, acest lucru încălcând Constituţia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email