La ARGCOMS, copii din toată ţara învaţă să lucreze cu lutul

Nu doar toamna şi iarna sunt mulţi copii în vizită la ARGCOMS. Săptămâna trecută, sute de copii care au venit în tabăra de la Corbeni au trecut pe la Fabrica lui Moş Crăciun, marcă înregistrată la OSIM a societăţii cooperatiste din Curtea de Argeş, ca să înveţe tainele olăritului. „Copiii merg în sala de olărit şi se uită la demonstraţiile făcute de specialiştii noştri, iar apoi îşi lucrează fiecare un vas din lut. Sunt extrem de încântaţi când pleacă acasă cu obiectele realizate de mâinile lor”, spune preşedintele ARGCOMS, Sandu Nichita.

Societatea este în plină dezvoltare. Aici se fac vaze, coşuri pentru cadouri şi multe alte obiecte din ceramică, toate confecţionate manual, acoperite cu culori vii, foarte frumoase şi de efect. „Vindem o păpuşă, Domniţa de la Argeş, îmbrăcată în costume populare realizate manual de specialiştii noştri. Este un produs nou care are mare căutare”, a mai spus Sandu Nichita.

30 de ani de activitate

Anul acesta, pe 1 iulie, preşedintele Sandu Nichita a împlinit 30 de ani la conducerea societăţii, iar societatea- 30 de ani de existenţă.

La început, în 1989, noua entitate ar fi trebuie să se numească „Solidaritatea”, după cum a propus Sandu Nichita, dar denumirea nu a fost acceptată din cauza Soidarităţii lui Lech Valensa din Polonia, aşa că s-a numit „Avântul”. Asta era în iulie 1989 şi aşa a rămas până după Revoluţie. În 1990, Sandu Nichita a ajuns deputat în Parlamentul României, iar prin 1992 a fost parlamentar şi preşedinte al noii societăţi ARGCOMS, denumire cu semnificaţie – Argeş, Ceramică, Ornamente, Mobilă, Servicii. „Am păstrat relaţiile cu comisionarii, agenţii economici, cu clienţii tradiţionali, Commodore, IKEA, iar lucrurile s-au aşezat. Din 1994 până în 2000 a fost o perioadă de ascensiune fulminantă, iar în 1997, 1998, ARGCOMS a ajuns să fie prima în topul cooperaţiilor meşteşugăreşti, iar în 1999 pe locul 10 la nivel naţional la întreprinderi mari”, îşi aminteşte Sandu Nichita.

Societatea este printre primele din ţară şi acum, după ce activitatea s-a diversificat şi au fost găsite noi pieţe şi noi clienţi. În plus, ARGCOMS aduce anual la Curtea de Argeş mai mulţi turişti decât Mănăstirea, copii şi adulţi care vizitează Fabrica lui Moş Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email