La Arefu, pentru modernizarea drumurilor s-au plătit nelegal aproape 20.000 de lei

Curtea de Conturi a realizat un audit anul trecut şi la Unitatea Administrativ Teritoaială Comuna Arefu, iar rezultatele au fost date publicităţii de curând. Potrivit Raportului realizat la finalul auditului, „au fost efectuate plăţi nelegale în sumă estimată de 28.018 lei reprezentând majorarea drepturilor de personal cu până la 25 de clase de salarizare acordate persoanelor care au făcut parte din unităţile de implementare a proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile pentru care se datorează accesorii fiscale de 1.666 lei. Prejudiciul total de 29.684 lei face obiectul prevederilor Legii nr.124/2014.

S-a platit nelegal suma totală estimată de 1.458 lei, reprezentand contravaloarea cantitaţilor de lucrări facturate, acceptate la plată, dar neexecutate la obiectivul “Amvelopare și tâmplărie P.V.C Școala Gheorghe Bădescu Sat Arefu, Comuna Arefu, Județul Argeș “.

 

Inspectorii Curţii au constatat şi alte plăţi făcute în afara legii. S-a plătit nelegal suma totală estimată de 11.505 lei reprezentând contravaloarea diferenţelor necuvenite aferente operațiunilor de transport materiale efectuate la obiectivul de investiții „Modernizare prin asfaltare DC Dobrin Anton-Tache Dumitru-Nica Petre și Ulița Stănescu Nicolae- Chițu Floarea în satul Arefu,comuna Arefu”. S-au calculat accesorii de 2.301 lei”. De asemenea, „s-a plătit nelegal suma totală estimată de 19.247 lei, reprezentând contravaloarea cantităţilor de lucrări facturate, acceptate la plată, dar neexecutate la obiectivul „Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în comuna Arefu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email