La Aquaterm, 8.000 de euro pe lună economii la factura de curent

Consiliul de Administraţia (CA) al Aquaterm a dat publicităţii raportul de activitate pe anul trecut. Din analiza activității societăţii CA a constatat că un număr foarte mare de utilizatori nu declară lunar indexul de apă;  în unele blocuri sunt avarii pe instalațiile de apa comune;  foarte multe apometre sunt expirate metrologic;  încă  mai există consumatori  care plătesc apa la asociație, în regim paușal, fără să existe un control strict al cantităţii, precum şi lipsa existenței mijloacelor de măsură pentru compararea cantității de apă furnizată într-un bloc cu cantitatea de apă facturată în acel bloc.

Având în vedere faptul că din cercetarea de piață efectuată de S.C. AQUATERM AG 98 S.A. a rezultat că societatea nu își permite să monteze apometre cu citire la distanță, s-a luat decizia de a fi montate cu personalul propriu apometre noi fără citire la distanță.

De asemenea, având în vedere pierderile foarte mari de apă, comparând cantitatea de apă intrată în sistem cu cea facturată, în vederea identificării coloanelor  pe  care  există  cele  mai  mari  pierderi  și pentru prioritizarea înlocuirii conductelor și verificării branșamentelor, s-a luat decizia de a monta pe fiecare cap de coloană, unde este posibil tehnic, apometru de control.

În 2019 Aquqterm a achiziționat un echipament profesional pentru verificarea   branșamentelor Ia utilizatori, persoane fizice sau juridice.

Investiția de la Oeşti pentru preluarea gravitațională a apei pe sectorul Oeşti  – Cerbureni  este în stadiu final de realizare, făcându-se probe de funcționare echipamente, preluare gravitațională și etanșeitate, urmând că Ia finalizarea lucrărilor executantul să notifice S.C. Aquaterm AG 98 S.A. în vederea realizării recepției.

În urma acestei investiţii se estimează economii serioase – aproximativ 8000 euro/lună din reducerea consumului de energie şi aproximativ 2000 euro/lună prin relocarea a trei salariați de la Stația pompe Captare Oeşti  în cadrul altor structuri organizatorice ale societății, astfel reducându-se necesarul de personal care trebui asigurat pe zonă de exploatare.

2 thoughts on “La Aquaterm, 8.000 de euro pe lună economii la factura de curent

  1. Încă una tare de la apa canal. Da reducerea de 8000 euro pe luna este posibila numai dacă vine primarelul cu conducerea suprema a societății și mai da un anunț de genul celui trecut „nu mai utilizați apa potabila ca este sfanta și adeseori rara”. Cam care este povestea cu aducerea apei în sistem gravitational: ai o damigeana cu vin și un furtun și câțiva mesenii 2-3. Amosezi furtunul și umplii pahahelere… Și mesenii beau. Dacă sunt 2-3 căderea ajunge dacă vin vreo 10 și ai același furtun tipa la tine ca nu ajunge vinul și asa trebuie sa pui o pompa în capăt. Asa ca acum explicata problema așteptăm anunțul primarului „Nu mai folosiți apa potabila la toaleta”

  2. Excelent comentariu. După câte am citit și am văzut la sumedenia de directori care s/au schimbat la aquaterm se poate trage o singura concluzie : proverbul romanesc este adevărat : Mai bine la drum cu un hot deștept decât cu un prost cinstit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email