La Albeşti, dejecţii deversate în râu

La Albeşti, râul este poluat cu dejecţii animale. O fermă de porci, lângă care se află şi o păstrăvărie, deversează în apă toate dejecţiile, reclamă cei care locuiesc în zonă, dar nimeni nu face nimic. E mult mai simplu şi mai ieftin să arunci în râu toate reziduurile decât să ai fosă septică şi să respecţi normele de mediu.

Sătenii spun că de câţiva ani se întâmplă asta, dar nu a fost luată nicio măsură. Porcii au adăposturile chiar lângă apă, iar o conductă groasă duce direct în râu toate mizeriile. Atunci când plouă torenţial iar nivelul apei se ridică, mizeriile sunt luate direct din împrejmuirea porcilor şi duse de apă departe.

 

De altfel, râul Argeş, în amonte de confluenţa cu Dunărea, a fost consemnat ca „zonă de alerta”, potrivit Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea. Rapoartele Tehnice au indicat „poluarea critică spre excesivă” ceea ce a afectat ecosistemul acvatic. Potrivit ecomagazin.ro, principala cauză a poluării râului Argeş o reprezintă „receptarea apelor uzate neepurate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email