La AGA, acţionarii Electroargeş decid dacă prelungesc un credit de 1 milion de euro

Acţionarii Electroargeş se vor pronunţa asupra prelungirii liniei de credit de 4,5 milioane de lei, de la Banca Transilvania, în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 5-6 octombrie, după ce convocatorul a fost completat la cererea unui acţionar, potrivit bursa.ro.
AGA va hotărî dacă garantarea acestui credit se va face prin ipotecă imobiliară, având ca obiect un imobil din Curtea de Argeş, respectiv sediul societăţii.  Conducerea Electroargeş informează că cererea completării ordinii de zi a venit de la Ion Gavrilă, care deţine 7,423% din capitalul social al companiei.  Pe ordinea de zi a AGA din 5 octombrie se mai află şi propunerea răscumpărării unui procent de maxim 10% din acţiunile proprii, la un preţ de 0,8 lei pentru un titlu, durata programului fiind de 12 luni. Operaţiunea are drept scop distribuirea acţiunilor către angajaţi şi membri ai conducerii sau reducerea capitalului social, prin anularea acţiunilor dobândite, conform sursei citate.
Profit mai mic
După cum aţi aflat din ziarul nostru, în primele şase luni ale anului 2013, Electroargeş a înregistrat o cifră de afaceri de 84,71 milioane lei (19,28 milioane euro), cu 16,4% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a redus cu 12,2%, la 6,67 milioane lei (1,5 milioane de euro). În perioada corespunzătoare a anului trecut, afacerile Electroargeş s-au situat la 72,7 milioane lei, iar profitul la 6,46 milioane lei.
Veniturile totale ale producătorului de aparate electrocasnice au avansat cu 18,8%, de la 74 milioane lei la 87,9 milioane lei, însă cheltuielile au consemnat un avans mai mare, de 22,4%, la 81,3 milioane de lei, potrivit datelor financiare raportate de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Capitalurile proprii au avansat la 50,57 milioane lei de la 44,9 milioane lei la începutul anului, mai notează Ziarul Bursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email